Topman Michael O'Leary geeft woensdag een persconferentie in Brussel, waar 'groot nieuws' werd beloofd. Wellicht gaat het om de aankondiging van de primeur die dinsdag is uitgelekt in het persbericht.

Concreet gaat Ryanair vanuit Rome Fiumicino een dagelijkse vlucht inleggen naar Zaventem.

'Ryanair also confirmed the 6 aircraft allocated to this new Rome Fiumicino base will also offer daily business flights to Brussels (Zaventem) and Barcelona (El Prat)', luidt het letterlijk.

Hoewel de plannen om in Zaventem te landen volgens het persbericht in kannen en kruiken zijn, valt de directie van Brussels Airport uit de lucht. "Wij zijn niet op de hoogte van de intenties van Ryanair", aldus woordvoerder Jan Van der Cruysse. Ryanair kan echter wel op Brussels Airport opereren, mocht het dat willen: "Wij staan open voor elke maatschappij, maar tegen dezelfde voorwaarden als iedereen."

De luchthaven van Charleroi (Brussels South), waar Ryanair momenteel zijn uitvalsbasis heeft, wilde dinsdag niet reageren op het persbericht van de lagekostenluchtvaartmaatschappij.

Voor Brussels Airlines brengt Ryanair enkel maar extra concurrentie mee als het op de nationale luchthaven landt. Slecht nieuws dus, want onlangs maakte de Spaanse lagekostenmaatschappij Vueling al bekend ook met vluchten tussen Zaventem en Rome te starten. Brussels Airlines vliegt dagelijks drie keer van en naar Rome, in de zomer zelfs vier keer. (Belga/BO)

Topman Michael O'Leary geeft woensdag een persconferentie in Brussel, waar 'groot nieuws' werd beloofd. Wellicht gaat het om de aankondiging van de primeur die dinsdag is uitgelekt in het persbericht.Concreet gaat Ryanair vanuit Rome Fiumicino een dagelijkse vlucht inleggen naar Zaventem.'Ryanair also confirmed the 6 aircraft allocated to this new Rome Fiumicino base will also offer daily business flights to Brussels (Zaventem) and Barcelona (El Prat)', luidt het letterlijk.Hoewel de plannen om in Zaventem te landen volgens het persbericht in kannen en kruiken zijn, valt de directie van Brussels Airport uit de lucht. "Wij zijn niet op de hoogte van de intenties van Ryanair", aldus woordvoerder Jan Van der Cruysse. Ryanair kan echter wel op Brussels Airport opereren, mocht het dat willen: "Wij staan open voor elke maatschappij, maar tegen dezelfde voorwaarden als iedereen." De luchthaven van Charleroi (Brussels South), waar Ryanair momenteel zijn uitvalsbasis heeft, wilde dinsdag niet reageren op het persbericht van de lagekostenluchtvaartmaatschappij. Voor Brussels Airlines brengt Ryanair enkel maar extra concurrentie mee als het op de nationale luchthaven landt. Slecht nieuws dus, want onlangs maakte de Spaanse lagekostenmaatschappij Vueling al bekend ook met vluchten tussen Zaventem en Rome te starten. Brussels Airlines vliegt dagelijks drie keer van en naar Rome, in de zomer zelfs vier keer. (Belga/BO)