Volgens Ryanair-topman Michael O'Leary heeft de spontane staking het bedrijf ruim 1 miljoen euro gekost. Concrete gerechtelijke stappen zijn er op dit moement nog niet genomen, maar volgens Juliusz Komorek, directeur 'legal en regulatory affairs' bij Ryanair, wordt een dossier samengesteld.

Als het van Ryanair afhangt, kunnen zowel het bedrijf Belgocontrol als de afzonderlijke luchtverkeersleiders zich aan een rechtszaak verwachten. Ryanair gelooft dat de luchtvaartmaatschappij een kans maakt, omdat het om een onaangekondigde staking ging.

Door de actie van de Belgische luchtverkeersleiders afgelopen dinsdag werden 90 Ryanair-vluchten geschrapt en 15.000 passagiers getroffen.

O'Leary vroeg dinsdag ook om het stakingsrecht van luchtverkeersleiders te beknotten, omdat het gaat om een essentiële openbare dienst.

Volgens Ryanair-topman Michael O'Leary heeft de spontane staking het bedrijf ruim 1 miljoen euro gekost. Concrete gerechtelijke stappen zijn er op dit moement nog niet genomen, maar volgens Juliusz Komorek, directeur 'legal en regulatory affairs' bij Ryanair, wordt een dossier samengesteld. Als het van Ryanair afhangt, kunnen zowel het bedrijf Belgocontrol als de afzonderlijke luchtverkeersleiders zich aan een rechtszaak verwachten. Ryanair gelooft dat de luchtvaartmaatschappij een kans maakt, omdat het om een onaangekondigde staking ging. Door de actie van de Belgische luchtverkeersleiders afgelopen dinsdag werden 90 Ryanair-vluchten geschrapt en 15.000 passagiers getroffen. O'Leary vroeg dinsdag ook om het stakingsrecht van luchtverkeersleiders te beknotten, omdat het gaat om een essentiële openbare dienst.