Ryanair heeft het afgelopen kwartaal meer passagiers vervoerd en ook meer aan die reizigers verdiend. De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij heeft echter ook last van de problemen met de Boeing 737 MAX, die al lange tijd aan de grond wordt gehouden. Omdat ook de levering van de bestelde toestellen van dat type waarschijnlijk later plaatsvindt, worden enkele doelen uitgesteld. Ook neemt Ryanair langer de tijd voor een aandeleninkoopprogramma.

Het aantal reizigers in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar nam met 6 procent toe tot 35,9 miljoen en onder meer daardoor zaten de vliegtuigen van het Ierse bedrijf wat voller dan een jaar eerder. De omzet steeg met ruim een vijfde tot 1,9 miljard euro. Dat leverde een winst op van 88 miljoen euro. In 2018 noteerde Ryanair in het derde kwartaal nog een verlies.

De uitgestelde levering van de 737 MAX is er de oorzaak van dat Ryanair pas in het volgende boekjaar kostenbesparingen kan realiseren. Als gevolg van die vertraging stelt Ryanair zijn doel om 200 miljoen passagiers per jaar te vervoeren uit met één à twee jaar.

Ryanair heeft het afgelopen kwartaal meer passagiers vervoerd en ook meer aan die reizigers verdiend. De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij heeft echter ook last van de problemen met de Boeing 737 MAX, die al lange tijd aan de grond wordt gehouden. Omdat ook de levering van de bestelde toestellen van dat type waarschijnlijk later plaatsvindt, worden enkele doelen uitgesteld. Ook neemt Ryanair langer de tijd voor een aandeleninkoopprogramma. Het aantal reizigers in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar nam met 6 procent toe tot 35,9 miljoen en onder meer daardoor zaten de vliegtuigen van het Ierse bedrijf wat voller dan een jaar eerder. De omzet steeg met ruim een vijfde tot 1,9 miljard euro. Dat leverde een winst op van 88 miljoen euro. In 2018 noteerde Ryanair in het derde kwartaal nog een verlies.De uitgestelde levering van de 737 MAX is er de oorzaak van dat Ryanair pas in het volgende boekjaar kostenbesparingen kan realiseren. Als gevolg van die vertraging stelt Ryanair zijn doel om 200 miljoen passagiers per jaar te vervoeren uit met één à twee jaar.