De nettowinst voor de periode april-juni - het eerste kwartaal in de

boeken van Ryanair - bedraagt 93,7 miljoen euro. In dezelfde periode 2009 was dat nog 123 miljoen. De omzet gaat dit jaar met 16 procent hoger tot 896,8 miljoen euro.

Het resultaat ligt wel boven de verwachtingen van analisten, die rekening hielden met een gemiddelde winst van 76 miljoen euro bij een omzet van 880 miljoen euro.

Als gevolg van de vulkaanas moest Ryanair 9.400 vluchten schrappen. Door de uitbarsting van de IJslandse vulkaan kwamen ongeveer 1,5 miljoen passagiers in de problemen, wat de luchtvaartmaatschappij 44,8 miljoen euro kostte.

Ondanks de veiligheidsmaatregelen waardoor het luchtruim voor het vliegverkeer gesloten bleef, verklaart topman Michael O'Leary in een persbericht dat het luchtruim ten onrechte gesloten bleef. Maar O'Leary voegde eraan toe dat hij nog steeds "enorme groei-opportuniteiten in Europa ziet". Behalve de verminderde inkomsten door de vulkaanas zag Ryanair bovendien de brandstofkosten met 34 procent toenemen tot 286,6 miljoen euro.

De nettowinst voor de periode april-juni - het eerste kwartaal in de boeken van Ryanair - bedraagt 93,7 miljoen euro. In dezelfde periode 2009 was dat nog 123 miljoen. De omzet gaat dit jaar met 16 procent hoger tot 896,8 miljoen euro. Het resultaat ligt wel boven de verwachtingen van analisten, die rekening hielden met een gemiddelde winst van 76 miljoen euro bij een omzet van 880 miljoen euro. Als gevolg van de vulkaanas moest Ryanair 9.400 vluchten schrappen. Door de uitbarsting van de IJslandse vulkaan kwamen ongeveer 1,5 miljoen passagiers in de problemen, wat de luchtvaartmaatschappij 44,8 miljoen euro kostte. Ondanks de veiligheidsmaatregelen waardoor het luchtruim voor het vliegverkeer gesloten bleef, verklaart topman Michael O'Leary in een persbericht dat het luchtruim ten onrechte gesloten bleef. Maar O'Leary voegde eraan toe dat hij nog steeds "enorme groei-opportuniteiten in Europa ziet". Behalve de verminderde inkomsten door de vulkaanas zag Ryanair bovendien de brandstofkosten met 34 procent toenemen tot 286,6 miljoen euro.