De lagekostenluchtvaartmaatschappij heeft zijn boekjaar pas op 31 maart afgesloten, waardoor de aanslagen van 22 maart al een impact hebben op de cijfers. Ryanair is, na Brussels Airlines, namelijk de op een na belangrijkste luchtvaartmaatschappij op de luchthaven van Zaventem.

In totaal moesten in de eerste drie maanden van 2016 meer dan 500 vluchten geannuleerd worden, meldt de prijsvechter nu in het kader van de jaarresultaten. De resultaten van het afgelopen kwartaal hebben daar dan ook onder te lijden. Er wordt wel benadrukt dat het hoge aantal geschrapte vluchten niet enkel een gevolg is van de terreuraanslag op Zaventem, maar ook van de stakingsacties van voornamelijk Franse luchtverkeersleiders.

Desondanks boekte Ryanair op twaalf maanden tijd nog altijd een nettowinst van 1,2 miljard euro, een stijging met 43 procent in vergelijking met het vorige boekjaar. De omzet steeg met 16 procent tot 6,5 miljard euro. Die groeicijfers zijn volgens de luchtvaartmaatschappij in de eerste plaats een gevolg van een stijging van het aantal reizigers met 18 procent tot 106,4 miljoen.

Voor dit jaar verwacht de Ierse maatschappij een minder sterk groei van de winst (+13 procent), voornamelijk als gevolg van de aanhoudende daling van de ticketprijzen. Ook het feit dat het nieuwe boekjaar geen paasweekend bevat, weegt op de cijfers. Bovendien neemt ook de concurrentie toe, omdat andere maatschappijen de komende tijd meer profijt halen uit de lage olieprijs. (Belga/BO)

De lagekostenluchtvaartmaatschappij heeft zijn boekjaar pas op 31 maart afgesloten, waardoor de aanslagen van 22 maart al een impact hebben op de cijfers. Ryanair is, na Brussels Airlines, namelijk de op een na belangrijkste luchtvaartmaatschappij op de luchthaven van Zaventem. In totaal moesten in de eerste drie maanden van 2016 meer dan 500 vluchten geannuleerd worden, meldt de prijsvechter nu in het kader van de jaarresultaten. De resultaten van het afgelopen kwartaal hebben daar dan ook onder te lijden. Er wordt wel benadrukt dat het hoge aantal geschrapte vluchten niet enkel een gevolg is van de terreuraanslag op Zaventem, maar ook van de stakingsacties van voornamelijk Franse luchtverkeersleiders. Desondanks boekte Ryanair op twaalf maanden tijd nog altijd een nettowinst van 1,2 miljard euro, een stijging met 43 procent in vergelijking met het vorige boekjaar. De omzet steeg met 16 procent tot 6,5 miljard euro. Die groeicijfers zijn volgens de luchtvaartmaatschappij in de eerste plaats een gevolg van een stijging van het aantal reizigers met 18 procent tot 106,4 miljoen. Voor dit jaar verwacht de Ierse maatschappij een minder sterk groei van de winst (+13 procent), voornamelijk als gevolg van de aanhoudende daling van de ticketprijzen. Ook het feit dat het nieuwe boekjaar geen paasweekend bevat, weegt op de cijfers. Bovendien neemt ook de concurrentie toe, omdat andere maatschappijen de komende tijd meer profijt halen uit de lage olieprijs. (Belga/BO)