De nettowinst voor het boekjaar 2010/2011, dat werd afgesloten op 31 maart, bedroeg 401 miljoen euro tegenover een analistenverwachting van +20 procent tot 383 miljoen euro. De omzet steeg met 21 procent van 2,99 miljard tot 3,63 miljard euro. Het aantal passagiers nam op jaarbasis toe met 8 procent tot 72,1 miljoen passagiers.

De steeds duurdere brandstof kostte Ryanair het afgelopen boekjaar 1,23 miljard euro, of een stijging met 37 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. Om de oplopende brandstofprijzen te compenseren, worden de tickets 12 procent duurder. Op die manier hoopt Ryanair dat de nettowinst stabiel blijft. Voor het boekjaar 2011/2012 ziet Ryanair een lichte toename van het aantal passagiers met 4 procent tot 75 miljoen reizigers.

In een toelichting bij de jaarresultaten uitte topman O'Leary zijn bezorgdheid over de impact van de slabakkende economie, de reddingsoperaties voor noodlijdende landen en het zwakke consumentenvertrouwen. Als een gevolg van de duurdere brandstofprijzen gaat Ryanair voor het eerst in zijn bestaan de vliegcapaciteit afbouwen. De 50 toestellen die worden geleverd in november en december zullen tot nader order aan de grond blijven staan. Volgens topman O'Leary houdt het met de huidige hoge brandstofprijzen geen steek om nieuwe vluchtroutes te lanceren.

Beleggers reageren negatief op de toelichting van de topman van Ryanair. Het aandeel zakt in de late namiddag met ruim 5 procent.

De nettowinst voor het boekjaar 2010/2011, dat werd afgesloten op 31 maart, bedroeg 401 miljoen euro tegenover een analistenverwachting van +20 procent tot 383 miljoen euro. De omzet steeg met 21 procent van 2,99 miljard tot 3,63 miljard euro. Het aantal passagiers nam op jaarbasis toe met 8 procent tot 72,1 miljoen passagiers.De steeds duurdere brandstof kostte Ryanair het afgelopen boekjaar 1,23 miljard euro, of een stijging met 37 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. Om de oplopende brandstofprijzen te compenseren, worden de tickets 12 procent duurder. Op die manier hoopt Ryanair dat de nettowinst stabiel blijft. Voor het boekjaar 2011/2012 ziet Ryanair een lichte toename van het aantal passagiers met 4 procent tot 75 miljoen reizigers. In een toelichting bij de jaarresultaten uitte topman O'Leary zijn bezorgdheid over de impact van de slabakkende economie, de reddingsoperaties voor noodlijdende landen en het zwakke consumentenvertrouwen. Als een gevolg van de duurdere brandstofprijzen gaat Ryanair voor het eerst in zijn bestaan de vliegcapaciteit afbouwen. De 50 toestellen die worden geleverd in november en december zullen tot nader order aan de grond blijven staan. Volgens topman O'Leary houdt het met de huidige hoge brandstofprijzen geen steek om nieuwe vluchtroutes te lanceren. Beleggers reageren negatief op de toelichting van de topman van Ryanair. Het aandeel zakt in de late namiddag met ruim 5 procent.