Het verlies van de lagekostenmaatschappij was bijna anderhalf keer zo groot als kort na het begin van de pandemie een jaar eerder. Ryanair-baas Michael O'Leary verwacht echter dat het aantal passagiers in de zomer aanzienlijk zal stijgen, op voorwaarde dat de besmettingscijfers niet tot verdere tegenvallers in de luchtvaartsector leiden.

Na meer dan vijf miljoen passagiers in juni zal het aantal passagiers naar verwachting oplopen tot bijna negen miljoen in juli en meer dan tien miljoen in augustus. De ticketprijzen waren echter nog steeds lager dan voor de pandemie, luidt het.

Bovendien boekten klanten op zeer korte termijn. Voor het huidige gebroken boekjaar, dat loopt tot eid maart, verwacht O'Leary een klein verlies of in het beste geval een resultaat dat dicht bij nul ligt. Verwacht wordt dat het aantal passagiers zal oplopen tot 90 à 100 miljoen. Eerder ging hij uit van tussen de 80 en 120 miljoen passagiers.

Het verlies van de lagekostenmaatschappij was bijna anderhalf keer zo groot als kort na het begin van de pandemie een jaar eerder. Ryanair-baas Michael O'Leary verwacht echter dat het aantal passagiers in de zomer aanzienlijk zal stijgen, op voorwaarde dat de besmettingscijfers niet tot verdere tegenvallers in de luchtvaartsector leiden. Na meer dan vijf miljoen passagiers in juni zal het aantal passagiers naar verwachting oplopen tot bijna negen miljoen in juli en meer dan tien miljoen in augustus. De ticketprijzen waren echter nog steeds lager dan voor de pandemie, luidt het. Bovendien boekten klanten op zeer korte termijn. Voor het huidige gebroken boekjaar, dat loopt tot eid maart, verwacht O'Leary een klein verlies of in het beste geval een resultaat dat dicht bij nul ligt. Verwacht wordt dat het aantal passagiers zal oplopen tot 90 à 100 miljoen. Eerder ging hij uit van tussen de 80 en 120 miljoen passagiers.