De intentie werd donderdag op een bijzondere ondernemingsraad bekendgemaakt. Het bedrijf wil zijn offsetsdrukwerk - het klassieke drukwerk - in Halle stopzetten.

De offsetactiviteit van Symeta is al drie jaar verlieslatend. Het bedrijf, dat ook een vestiging in Lot heeft, wijst op de opkomst van digitale media. Dat laatste weegt op traditioneel drukwerk. De sector kampt ook met overcapaciteit en klanten besparen op hun massacommunicatie.

Volgens de vakbond gaat het om 80 arbeiders en 28 bedienden van wie de tewerkstelling in Halle - het voormalige Druco - onzeker wordt. De vakbonden hopen dat Colruyt zorgt voor reïntegratie van de betrokken werknemers binnen de groep. De directie van Symeta benadrukt dat ze inderdaad maximaal wil inzetten op hertewerkstelling binnen de Colruyt-groep. (Belga/BO)

De intentie werd donderdag op een bijzondere ondernemingsraad bekendgemaakt. Het bedrijf wil zijn offsetsdrukwerk - het klassieke drukwerk - in Halle stopzetten. De offsetactiviteit van Symeta is al drie jaar verlieslatend. Het bedrijf, dat ook een vestiging in Lot heeft, wijst op de opkomst van digitale media. Dat laatste weegt op traditioneel drukwerk. De sector kampt ook met overcapaciteit en klanten besparen op hun massacommunicatie. Volgens de vakbond gaat het om 80 arbeiders en 28 bedienden van wie de tewerkstelling in Halle - het voormalige Druco - onzeker wordt. De vakbonden hopen dat Colruyt zorgt voor reïntegratie van de betrokken werknemers binnen de groep. De directie van Symeta benadrukt dat ze inderdaad maximaal wil inzetten op hertewerkstelling binnen de Colruyt-groep. (Belga/BO)