In vergelijking met 2012 is het aantal passagiers met 1 procent toegenomen, toen 9,9 miljoen reizigers gebruikmaakten van de hogesnelheidstreinen tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk.

Economisch herstel

Eurostar dankt het recordaantal bezoekers naar eigen zeggen aan ' tekenen van economisch herstel in het Verenigd Koninkrijk, het toenemende aantal internationale reizigers en een drukke zomer voor het vrijetijdsverkeer op alle routes'.

Nieuwe bestemmingen

Uiteraard heeft ook het aanbod van nieuwe routes en bestemmingen extra klanten opgeleverd. Zo werd een skidienst gelanceerd naar de Zwitserse Alpen en was er een succesvolle test voor een treindienst van Londen naar de Provence in het zuiden van Frankrijk. Verwacht wordt dat de nieuwe route halfweg 2015 definitief deel uitmaakt van het Eurostr-pakket. In december 2016 volgt er een treinverbinding tussen Londen en Amsterdam, via Brussel.

Beroemdheden

Eurostar gaat in het persbericht prat op een aantal evenementen die voor extra reizigers hebben gezorgd, zoals bijvoorbeeld de geboorte van de Britse prins George en de tentoonstelling rond David Bowie in Londen. Ook 'beroemde en vooraanstaande' passagiers die vorig jaar een Eurostar-trein hebben genomen, worden opgesomd. Die top 10 ziet er als volgt uit: The Beckhams ( David, Victoria, Brooklyn, Romeo, Cruz & Harper), One Direction (Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles & Louis Tomlinson), Mick Jagger, Camilla (Hertogin van Cornwall), Madonna, Liza Minelli, Rihanna, Paul en Stella McCartney, Kanye West en Kim Kardashian, en Katy Perry.

140 miljoen passagiers in 19 jaar

De eerste Eurostar-trein werd 19 jaar geleden op de sporen gezet. Op 14 november 1994 werden de eerste commerciële Eurostar treindiensten tussen Brussel, Parijs en Londen opgestart. In bijna twintig jaar tijd zochten 140 miljoen reizigers een bestemming via een hogesnelheidstrein van Eurostar. (BO)

In vergelijking met 2012 is het aantal passagiers met 1 procent toegenomen, toen 9,9 miljoen reizigers gebruikmaakten van de hogesnelheidstreinen tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk. Economisch herstelEurostar dankt het recordaantal bezoekers naar eigen zeggen aan ' tekenen van economisch herstel in het Verenigd Koninkrijk, het toenemende aantal internationale reizigers en een drukke zomer voor het vrijetijdsverkeer op alle routes'. Nieuwe bestemmingenUiteraard heeft ook het aanbod van nieuwe routes en bestemmingen extra klanten opgeleverd. Zo werd een skidienst gelanceerd naar de Zwitserse Alpen en was er een succesvolle test voor een treindienst van Londen naar de Provence in het zuiden van Frankrijk. Verwacht wordt dat de nieuwe route halfweg 2015 definitief deel uitmaakt van het Eurostr-pakket. In december 2016 volgt er een treinverbinding tussen Londen en Amsterdam, via Brussel. BeroemdhedenEurostar gaat in het persbericht prat op een aantal evenementen die voor extra reizigers hebben gezorgd, zoals bijvoorbeeld de geboorte van de Britse prins George en de tentoonstelling rond David Bowie in Londen. Ook 'beroemde en vooraanstaande' passagiers die vorig jaar een Eurostar-trein hebben genomen, worden opgesomd. Die top 10 ziet er als volgt uit: The Beckhams ( David, Victoria, Brooklyn, Romeo, Cruz & Harper), One Direction (Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles & Louis Tomlinson), Mick Jagger, Camilla (Hertogin van Cornwall), Madonna, Liza Minelli, Rihanna, Paul en Stella McCartney, Kanye West en Kim Kardashian, en Katy Perry.140 miljoen passagiers in 19 jaarDe eerste Eurostar-trein werd 19 jaar geleden op de sporen gezet. Op 14 november 1994 werden de eerste commerciële Eurostar treindiensten tussen Brussel, Parijs en Londen opgestart. In bijna twintig jaar tijd zochten 140 miljoen reizigers een bestemming via een hogesnelheidstrein van Eurostar. (BO)