In mei van dit jaar legden wel minder bedrijven de boeken neer dan in dezelfde maand vorig jaar het geval was. Toen gingen er 1.032 bedrijven over de kop, een absoluut record voor een meimaand. Het huidige cijfer is evenwel het op één na hoogste aantal voor een meimaand, blijkt uit de gegevens van het handelsinformatiebureau Graydon. Het lagere aantal dit jaar valt te verklaren doordat mei 2012 minder vakantiedagen telde.

Sinds begin dit jaar gingen al 4.525 bedrijven over de kop tegenover 4.499 in dezelfd periode vorig jaar. Vlaanderen trekt in die periode de kop met een toename van het aantal faillissementen met 4,10 procent. In Brussel (-2,52 procent) en Wallonië (-2,22 procent) is er sprake van een afname. Wat de provincies betreft, noteert de provincie Oost-Vlaanderen een aanzienlijke toename van 19,96 procent.

Sinds begin dit jaar sneuvelden in ons land al 10.127 banen door de faillissementenregen. Dat zijn er 9 procent meer dan een jaar geleden, en het zwaarste cijfer sinds 2003. Vlaanderen kent een stijging van 20 procent, wat te maken heeft met het 'zware' faillissement van JLF (het voormalige Santens) uit Oudenaarde. (Belga/BO)

In mei van dit jaar legden wel minder bedrijven de boeken neer dan in dezelfde maand vorig jaar het geval was. Toen gingen er 1.032 bedrijven over de kop, een absoluut record voor een meimaand. Het huidige cijfer is evenwel het op één na hoogste aantal voor een meimaand, blijkt uit de gegevens van het handelsinformatiebureau Graydon. Het lagere aantal dit jaar valt te verklaren doordat mei 2012 minder vakantiedagen telde.Sinds begin dit jaar gingen al 4.525 bedrijven over de kop tegenover 4.499 in dezelfd periode vorig jaar. Vlaanderen trekt in die periode de kop met een toename van het aantal faillissementen met 4,10 procent. In Brussel (-2,52 procent) en Wallonië (-2,22 procent) is er sprake van een afname. Wat de provincies betreft, noteert de provincie Oost-Vlaanderen een aanzienlijke toename van 19,96 procent. Sinds begin dit jaar sneuvelden in ons land al 10.127 banen door de faillissementenregen. Dat zijn er 9 procent meer dan een jaar geleden, en het zwaarste cijfer sinds 2003. Vlaanderen kent een stijging van 20 procent, wat te maken heeft met het 'zware' faillissement van JLF (het voormalige Santens) uit Oudenaarde. (Belga/BO)