De plaatsing van de 140 miljoen aandelen moet de staat circa 660 miljoen pond (891 miljoen euro) opleveren, gelet op de koers van het aandeel. Volgens de Britten voorzien de huidige marktomstandigheden in een succesvolle verkoop, waarmee ook de belastingbetaler is geholpen.

In oktober 2013 werd 60 procent van het Britse postbedrijf naar de beurs gebracht. Op de eerste handelsdag werden de aandelen Royal Mail 38 procent meer waard. Dat leidde toen tot kritiek op de prijs van 3,30 pond waartegen de stukken in de markt werden gezet. De huidige prijs voor een aandeel ligt, met een prijs van 4,72 pond, 43 procent boven de introductieprijs.

(Belga/RR)

De plaatsing van de 140 miljoen aandelen moet de staat circa 660 miljoen pond (891 miljoen euro) opleveren, gelet op de koers van het aandeel. Volgens de Britten voorzien de huidige marktomstandigheden in een succesvolle verkoop, waarmee ook de belastingbetaler is geholpen. In oktober 2013 werd 60 procent van het Britse postbedrijf naar de beurs gebracht. Op de eerste handelsdag werden de aandelen Royal Mail 38 procent meer waard. Dat leidde toen tot kritiek op de prijs van 3,30 pond waartegen de stukken in de markt werden gezet. De huidige prijs voor een aandeel ligt, met een prijs van 4,72 pond, 43 procent boven de introductieprijs.(Belga/RR)