Roularta wordt uitgever voormalige havenkrant De Lloyd

26/09/13 om 17:15 - Bijgewerkt om 17:15

Bron: Trends

Roularta Media Group heeft een akkoord bereikt met Alfaport Antwerpen, de werkgeversorganisatie van de Antwerpse havenbedrijven, om de voormalige producten van de uitgeverij Delta Publishing, waaronder de wekelijkse krant De Lloyd en het magazine Transport Echo, uit te geven.

Roularta wordt uitgever voormalige havenkrant De Lloyd

© belga

Na het faillissement van Delta Publishing NV op 14 juni 2013 heeft Alfaport Antwerpen de immateriële activa van het mediabedrijf (zoals de klantenportefeuille en informatiebestanden) verworven. Delta Publishing NV was de uitgever van onder meer de gespecialiseerde havenkrant De Lloyd en een aantal afgeleide producten daarvan, gericht op logistieke dienstverleners en de ruimere transportwereld.

Roularta Media Group zal samen met Port+ zorgen voor de commercialisering, content, productie en distributie van voornoemde portfolio. Port+ is een neutraal dienstverlenend bedrijf en gespecialiseerd in informatieverstrekking van de havensector, lokale uitbestedingsactiviteiten en projecten en studies binnen de havensector.

De redactie van de papieren en digitale uitgaven zal verzorgd worden door de redactionele teams van Roularta Media Group. Naast transport en logistiek zal de nieuwe publicatie van de krant De Lloyd zich ook richten op internationale handel.

De eerste editie van de nieuwe De Lloyd krant - gekoppeld aan online nieuws en nieuwsbrieven - verschijnt op 15 oktober.

Onze partners