'In 2017 heeft Roularta Media Group te maken gehad met een daling van de reclamebestedingen, met de kosten van de investeringen in de lancering van nieuwe projecten zoals het e-commerceplatform Storesquare en met andere eenmalige kosten. Roularta verwacht dan ook een negatieve EBIT (bedrijfswinst, nvdr.)', klinkt het.

Voor dit jaar verwacht Roularta lagere kosten en een positieve bijdrage van de nieuwe 50 procent participatie in Mediafin, recente overnames van Landleven en Sterck, en andere nieuwe activiteiten. Daarnaast verwacht Roularta een belangrijke meerwaarde van zowat 145 miljoen euro op de aandelen Medialaan die het verkocht aan De Persgroep, na afronding van de transactie in het eerste kwartaal.

Vanaf 2019 dalen voor Roularta de financiële kosten met ongeveer 4,5 miljoen door de terugbetaling van een obligatielening van 100 miljoen euro en dalen de leasingkosten met ongeveer 9 miljoen door de afronding van Econocom-contracten.

'In 2017 heeft Roularta Media Group te maken gehad met een daling van de reclamebestedingen, met de kosten van de investeringen in de lancering van nieuwe projecten zoals het e-commerceplatform Storesquare en met andere eenmalige kosten. Roularta verwacht dan ook een negatieve EBIT (bedrijfswinst, nvdr.)', klinkt het.Voor dit jaar verwacht Roularta lagere kosten en een positieve bijdrage van de nieuwe 50 procent participatie in Mediafin, recente overnames van Landleven en Sterck, en andere nieuwe activiteiten. Daarnaast verwacht Roularta een belangrijke meerwaarde van zowat 145 miljoen euro op de aandelen Medialaan die het verkocht aan De Persgroep, na afronding van de transactie in het eerste kwartaal.Vanaf 2019 dalen voor Roularta de financiële kosten met ongeveer 4,5 miljoen door de terugbetaling van een obligatielening van 100 miljoen euro en dalen de leasingkosten met ongeveer 9 miljoen door de afronding van Econocom-contracten.