De beursgenoteerde multimediagroep werd vooral in de eerste helft van 2020 door de coronacrisis getroffen. De impact van de coronacrisis werd toen op meer dan 20 miljoen euro omzet geraamd.

Een jaar later is Roularta Media Group uit het dal geklommen. De omzet herstelde met 17,5 procent tot 141,7 miljoen euro, of 'ongeveer in lijn met de eerste jaarhelft van 2019'. Het nettoverlies van de eerste zes maanden van 2020 werd omgebogen in een nettowinst van 8,1 miljoen euro. En ook de winstgevendheid verbeterde sterk, met een winstmarge (ebitda-marge) van 16 procent.

Lees verder onder de video

De omzet uit abonnementen en losse verkoop (Knack, Sport/Voetbalmagazine, Flair, Libelle ...) steeg voordal dankzij overnames met 12,4 procent. Zonder de overnames was er een toename met 1,1 procent.

En ook van de reclamezijde kwam er goed nieuws: de reclameomzet, die vorig jaar met ruim 35 procent gedaald was, herstelde met 29 procent. Onder meer publiciteit in de gratis bladen (zoals bijvoorbeeld Streekkrant) bleef wel nog achter.

Voorts werd er een bijzondere waardevermindering van 7,6 miljoen euro geboekt 'op enkele merken van de groep die de voortdurende impact van corona ondergaan'. Het gaat meer bepaald om de merken Sterck, Flair en Le Vif/L'Express.

Roularta verwacht in de tweede jaarhelft een verder herstel. De groep stelt ook een brutodividend van 1 euro per aandeel te kunnen uitkeren 'over het lopende jaar en de komende jaren'.

Beleggers reageren enthousiast op de halfjaarresultaten en sturen het aandeel tot meer dan 7 procent hoger in het eerste halfuur na opening van de beurs in Brussel.

De beursgenoteerde multimediagroep werd vooral in de eerste helft van 2020 door de coronacrisis getroffen. De impact van de coronacrisis werd toen op meer dan 20 miljoen euro omzet geraamd. Een jaar later is Roularta Media Group uit het dal geklommen. De omzet herstelde met 17,5 procent tot 141,7 miljoen euro, of 'ongeveer in lijn met de eerste jaarhelft van 2019'. Het nettoverlies van de eerste zes maanden van 2020 werd omgebogen in een nettowinst van 8,1 miljoen euro. En ook de winstgevendheid verbeterde sterk, met een winstmarge (ebitda-marge) van 16 procent. Lees verder onder de video De omzet uit abonnementen en losse verkoop (Knack, Sport/Voetbalmagazine, Flair, Libelle ...) steeg voordal dankzij overnames met 12,4 procent. Zonder de overnames was er een toename met 1,1 procent. En ook van de reclamezijde kwam er goed nieuws: de reclameomzet, die vorig jaar met ruim 35 procent gedaald was, herstelde met 29 procent. Onder meer publiciteit in de gratis bladen (zoals bijvoorbeeld Streekkrant) bleef wel nog achter.Voorts werd er een bijzondere waardevermindering van 7,6 miljoen euro geboekt 'op enkele merken van de groep die de voortdurende impact van corona ondergaan'. Het gaat meer bepaald om de merken Sterck, Flair en Le Vif/L'Express. Roularta verwacht in de tweede jaarhelft een verder herstel. De groep stelt ook een brutodividend van 1 euro per aandeel te kunnen uitkeren 'over het lopende jaar en de komende jaren'. Beleggers reageren enthousiast op de halfjaarresultaten en sturen het aandeel tot meer dan 7 procent hoger in het eerste halfuur na opening van de beurs in Brussel.