Niet iedereen lijkt even hard getroffen door de crisis. Rolls Royce, tegenwoordig een dochter van het Duitse BMW, maar nog altijd opererend vanuit het Britse Goodwood, verkocht in 2014 maar liefst 4.063 auto's, of twaalf procent meer dan het jaar daarvoor. Rolls Royce breekt met zijn verkoop nu al vijf jaar op rij record na record, in een periode dat de gewone automarkt slabakte.

Oorlog, zwakke munt

Rolls Royce wist volgens een woordvoerder te profiteren van de crisis in Oekraïne en de val van de roebel. "Die maken dat veel Russen hun geld in 'waardevaste' beleggingen steken", klinkt het. Vooral succesvol waren de modellen Wraith en Ghost.

Rolls Royce richt zich op superrijke klanten en biedt auto's aan vanaf zowat 200.000 euro.

(Belga/RR)

Niet iedereen lijkt even hard getroffen door de crisis. Rolls Royce, tegenwoordig een dochter van het Duitse BMW, maar nog altijd opererend vanuit het Britse Goodwood, verkocht in 2014 maar liefst 4.063 auto's, of twaalf procent meer dan het jaar daarvoor. Rolls Royce breekt met zijn verkoop nu al vijf jaar op rij record na record, in een periode dat de gewone automarkt slabakte. Rolls Royce wist volgens een woordvoerder te profiteren van de crisis in Oekraïne en de val van de roebel. "Die maken dat veel Russen hun geld in 'waardevaste' beleggingen steken", klinkt het. Vooral succesvol waren de modellen Wraith en Ghost. Rolls Royce richt zich op superrijke klanten en biedt auto's aan vanaf zowat 200.000 euro.(Belga/RR)