Het mandaat van Kesteloot liep normaal tot 30 april 2022, maar de directeur-generaal geeft eind dit jaar al de fakkel door aan zijn opvolger of opvolgster. 'Tegen dan zullen de resultaten van de benchmark van De Lijn bekend zijn, en zal de reorganisatie van De Lijn, die in 2018 startte, volledig gestabiliseerd zijn', klinkt het bij de vervoermaatschappij.

Kesteloot zal dan nog vier maanden de nieuwe directeur-generaal bijstaan, waarna hij op 1 mei 2021 De Lijn zal verlaten.

Roger Kesteloot is sinds 1998 aan de slag bij De Lijn. In 2009 werd hij waarnemend directeur-generaal, na het vertrek van toenmalig topvrouw Ingrid Lieten. Een jaar later benoemde de Vlaamse regering hem officieel als directeur-generaal.

Minister Peeters positief over de samenwerking

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) bevestigt vrijdagnamiddag het vervroegde vertrek van Kesteloot. Kesteloot heeft contact opgenomen met de minister en laten verstaan dat hij vroegtijdig een einde wilde maken aan zijn mandaat, zo blijkt.

'Meneer Kesteloot heeft zich geëngageerd voor een goede overdracht van dossiers en kennis naar de volgende directeur-generaal. Als bevoegd minister van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn kijk ik alleszins positief terug op een goede samenwerking met de heer Kesteloot', aldus Peeters.

'Weloverwogen beslissing'

'Het is een weloverwogen beslissing, een die ik uit eigen initiatief genomen heb', zegt Roger Kesteloot zelf in een toelichting bij zijn vroegtijdig vertrek. 'Ik blijf als directeur-generaal aan tot eind dit jaar. Zo kan ik nog een aantal zaken goed afronden, zoals het proces van basisbereikbaarheid, de benchmark met de private sector', aldus Kesteloot.

De directeur-generaal bevestigt ook dat hij nog tot eind april bij het bedrijf blijft, 'om mijn opvolger of opvolgster bij te staan en de overdacht goed te laten verlopen'.

Het mandaat van Kesteloot liep normaal tot 30 april 2022, maar de directeur-generaal geeft eind dit jaar al de fakkel door aan zijn opvolger of opvolgster. 'Tegen dan zullen de resultaten van de benchmark van De Lijn bekend zijn, en zal de reorganisatie van De Lijn, die in 2018 startte, volledig gestabiliseerd zijn', klinkt het bij de vervoermaatschappij. Kesteloot zal dan nog vier maanden de nieuwe directeur-generaal bijstaan, waarna hij op 1 mei 2021 De Lijn zal verlaten.Roger Kesteloot is sinds 1998 aan de slag bij De Lijn. In 2009 werd hij waarnemend directeur-generaal, na het vertrek van toenmalig topvrouw Ingrid Lieten. Een jaar later benoemde de Vlaamse regering hem officieel als directeur-generaal. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) bevestigt vrijdagnamiddag het vervroegde vertrek van Kesteloot. Kesteloot heeft contact opgenomen met de minister en laten verstaan dat hij vroegtijdig een einde wilde maken aan zijn mandaat, zo blijkt. 'Meneer Kesteloot heeft zich geëngageerd voor een goede overdracht van dossiers en kennis naar de volgende directeur-generaal. Als bevoegd minister van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn kijk ik alleszins positief terug op een goede samenwerking met de heer Kesteloot', aldus Peeters.'Het is een weloverwogen beslissing, een die ik uit eigen initiatief genomen heb', zegt Roger Kesteloot zelf in een toelichting bij zijn vroegtijdig vertrek. 'Ik blijf als directeur-generaal aan tot eind dit jaar. Zo kan ik nog een aantal zaken goed afronden, zoals het proces van basisbereikbaarheid, de benchmark met de private sector', aldus Kesteloot. De directeur-generaal bevestigt ook dat hij nog tot eind april bij het bedrijf blijft, 'om mijn opvolger of opvolgster bij te staan en de overdacht goed te laten verlopen'.