e Franse uitbater van luxe vakantieresorts Club Méditerranée heeft het afgelopen jaar 9 miljoen euro verlies geleden, net zoveel als een jaar eerder. De omzet daalde licht tot 1,4 miljard euro. Dat maakte het bedrijf, dat in de volksmond Club Med wordt genoemd, bekend.

Club Med kampte het afgelopen boekjaar, dat eind oktober werd afgesloten, met aanhoudend zware economische omstandigheden in Europa. De crisis trof met name thuismarkt Frankrijk hard, zei topman Henri Giscard d'Estaing.

Ook had het bedrijf last van onrust in sommige landen waar het vakantieparken heeft. Onder meer door sterker in te zetten op de werving van klanten in groeimarkten wist het bedrijf volgens Giscard d'Estaing de schade beperkt te houden.

Ruim 1,2 miljoen mensen brachten hun vakantie door in een resort van Club Med, grofweg evenveel als in het voorgaande jaar. Volgend jaar verwacht het bedrijf weer winst te maken, onder meer doordat eenmalige kosten die het bedrijf dit jaar moest maken om onrendabele parken te sluiten dan grotendeels wegvallen. Een voorwaarde is wel dat de economische situatie niet verder verslechtert. (Belga/NS)

e Franse uitbater van luxe vakantieresorts Club Méditerranée heeft het afgelopen jaar 9 miljoen euro verlies geleden, net zoveel als een jaar eerder. De omzet daalde licht tot 1,4 miljard euro. Dat maakte het bedrijf, dat in de volksmond Club Med wordt genoemd, bekend.Club Med kampte het afgelopen boekjaar, dat eind oktober werd afgesloten, met aanhoudend zware economische omstandigheden in Europa. De crisis trof met name thuismarkt Frankrijk hard, zei topman Henri Giscard d'Estaing. Ook had het bedrijf last van onrust in sommige landen waar het vakantieparken heeft. Onder meer door sterker in te zetten op de werving van klanten in groeimarkten wist het bedrijf volgens Giscard d'Estaing de schade beperkt te houden. Ruim 1,2 miljoen mensen brachten hun vakantie door in een resort van Club Med, grofweg evenveel als in het voorgaande jaar. Volgend jaar verwacht het bedrijf weer winst te maken, onder meer doordat eenmalige kosten die het bedrijf dit jaar moest maken om onrendabele parken te sluiten dan grotendeels wegvallen. Een voorwaarde is wel dat de economische situatie niet verder verslechtert. (Belga/NS)