Er zullen vooral banen sneuvelen in de verkoop en in de productie. Daarnaast worden nog eens 700 andere banen uitbesteed en worden 800 jobs overgeheveld naar andere fabrieken van de groep.

De maatregelen maken deel uit van "Operational Excellence", dat tot doel heeft jaarlijks 2,4 miljard Zwitserse frank (1,8 miljard euro) te besparen. De uitvoering van het plan zal plaatsvinden in 2011 en 2012.

Bij de farmaceutische afdeling in Anderlecht verliezen 23 werknemers hun baan, meldde LBC-vakbondssecretaris Mieke Vanattenhoven woensdagnamiddag. Het Zwitserse farmaciebedrijf zal in Anderlecht de volledige "huisartsenploeg" op straat zetten, aldus de vakbondsvrouw. Zowel managers als bedienden zouden hun werk verliezen. Op andere afdelingen zouden er geen ontslagen vallen. Bij nv Roche in Anderlecht werken in totaal 205 mensen. Nog volgens de vakbond is Roche niet van plan om een herstructureringsplan op te stellen. Daarmee proberen ze de wetgeving te omzeilen, luidt het.

Bij de directie van Roche was rond 15.00 uur nog niemand bereikbaar voor commentaar. Volgens de website van de onderneming telt Roche ook een vestiging in Vilvoorde, waar 138 mensen werken.

Er zullen vooral banen sneuvelen in de verkoop en in de productie. Daarnaast worden nog eens 700 andere banen uitbesteed en worden 800 jobs overgeheveld naar andere fabrieken van de groep. De maatregelen maken deel uit van "Operational Excellence", dat tot doel heeft jaarlijks 2,4 miljard Zwitserse frank (1,8 miljard euro) te besparen. De uitvoering van het plan zal plaatsvinden in 2011 en 2012. Bij de farmaceutische afdeling in Anderlecht verliezen 23 werknemers hun baan, meldde LBC-vakbondssecretaris Mieke Vanattenhoven woensdagnamiddag. Het Zwitserse farmaciebedrijf zal in Anderlecht de volledige "huisartsenploeg" op straat zetten, aldus de vakbondsvrouw. Zowel managers als bedienden zouden hun werk verliezen. Op andere afdelingen zouden er geen ontslagen vallen. Bij nv Roche in Anderlecht werken in totaal 205 mensen. Nog volgens de vakbond is Roche niet van plan om een herstructureringsplan op te stellen. Daarmee proberen ze de wetgeving te omzeilen, luidt het. Bij de directie van Roche was rond 15.00 uur nog niemand bereikbaar voor commentaar. Volgens de website van de onderneming telt Roche ook een vestiging in Vilvoorde, waar 138 mensen werken.