Rieter beschuldigde de twee ervan hun geheimhoudingsplicht als bestuurder te hebben geschonden. Aanleiding was de overname van het in Shanghai genoteerde bedrijf Saurer door Rieter. Volgens de Zwitsers zouden Tack en Haspeslagh, toplui van de Belgische fabrikant van textielmachines Picanol dat tevens een minderheidsbelang heeft in Rieter, interne informatie van de raad van bestuur hebben gebruikt om te concurreren met een eigen bod. Dat laatste werd door de Picanol-toplui met klem ontkend.

Een strafklacht komt er nu niet en de twee Belgen worden ook niet via een buitengewone algemene vergadering aan de deur gezet bij Rieter, zo blijkt uit een persbericht van het Zwitserse bedrijf. Picanol en Rieter kwamen tot een 'gemeenschappelijke oplossing' waarbij Tack en Haspeslagh met onmiddellijke ingang maandag zijn opgestapt en er geen strafklacht volgt. Picanol blijft ook aandeelhouder van Rieter.

Rieter beschuldigde de twee ervan hun geheimhoudingsplicht als bestuurder te hebben geschonden. Aanleiding was de overname van het in Shanghai genoteerde bedrijf Saurer door Rieter. Volgens de Zwitsers zouden Tack en Haspeslagh, toplui van de Belgische fabrikant van textielmachines Picanol dat tevens een minderheidsbelang heeft in Rieter, interne informatie van de raad van bestuur hebben gebruikt om te concurreren met een eigen bod. Dat laatste werd door de Picanol-toplui met klem ontkend. Een strafklacht komt er nu niet en de twee Belgen worden ook niet via een buitengewone algemene vergadering aan de deur gezet bij Rieter, zo blijkt uit een persbericht van het Zwitserse bedrijf. Picanol en Rieter kwamen tot een 'gemeenschappelijke oplossing' waarbij Tack en Haspeslagh met onmiddellijke ingang maandag zijn opgestapt en er geen strafklacht volgt. Picanol blijft ook aandeelhouder van Rieter.