Reynaers neemt Forster over van de Arbonia groep. De Zwitsers doen hetzelfde wat Reynaers doet - het ontwerpen en produceren van profielen voor ramen, deuren en gevels - maar dan in staal, legt marketingdirecteur Michel Van Put uit. 'In de sector is men meer en meer op zoek naar architecturale oplossingen, en ook brandveiligheid wordt steeds belangrijker. Staal is daarvoor erg geschikt', aldus Van Put.

Door de overname van Forster kan Reynaers nu zowel aluminium- als staalprofielen aanbieden. 'De leidende positie van Forster in de ontwikkeling en productie van kwaliteitsvolle profielsystemen in staal en roestvrij staal is een mooie aanvulling op de leidende positie van Reynaers op het gebied van aluminiumoplossingen', wordt Martine Reynaers, CEO van Reynaers Group, geciteerd in een persbericht.

Voor Reynaers is de overname van Forster Profilsysteme de grootste ooit. Er komt zowat 18 procent aan omzet bij. 'Alles samen zullen we op weg zijn naar een omzet van een half miljard euro', aldus Van Put.

Het Zwitserse bedrijf werd opgericht in 1874 en stelt 210 mensen tewerk. Forster levert wereldwijd en heeft naast zijn hoofdzetel in het Zwitserse Arbon nog regionale kantoren in elf landen.

Reynaers neemt Forster over van de Arbonia groep. De Zwitsers doen hetzelfde wat Reynaers doet - het ontwerpen en produceren van profielen voor ramen, deuren en gevels - maar dan in staal, legt marketingdirecteur Michel Van Put uit. 'In de sector is men meer en meer op zoek naar architecturale oplossingen, en ook brandveiligheid wordt steeds belangrijker. Staal is daarvoor erg geschikt', aldus Van Put.Door de overname van Forster kan Reynaers nu zowel aluminium- als staalprofielen aanbieden. 'De leidende positie van Forster in de ontwikkeling en productie van kwaliteitsvolle profielsystemen in staal en roestvrij staal is een mooie aanvulling op de leidende positie van Reynaers op het gebied van aluminiumoplossingen', wordt Martine Reynaers, CEO van Reynaers Group, geciteerd in een persbericht.Voor Reynaers is de overname van Forster Profilsysteme de grootste ooit. Er komt zowat 18 procent aan omzet bij. 'Alles samen zullen we op weg zijn naar een omzet van een half miljard euro', aldus Van Put.Het Zwitserse bedrijf werd opgericht in 1874 en stelt 210 mensen tewerk. Forster levert wereldwijd en heeft naast zijn hoofdzetel in het Zwitserse Arbon nog regionale kantoren in elf landen.