Volgens de bronnen bij de Britse zakenkrant zouden door een mogelijke splitsing de tradingactiviteiten geen bedreiging meer vormen voor het spaargeld. Het zou erop neerkomen dat de tradingactiviteiten - vanaf een minimum van 5 procent van de totale activa - in een afzonderlijk filiaal worden ondergebracht.

Volgens The Financial Times leidt de Finse bankier Erkki Liikanen een groep experts die eind 2012 door Europees Commissaris voor de Interne Markt Michel Barnier gevraagd werd om een hervorming voor de banksector uit te tekenen.

Over de splitsing tussen retail en trading zou er wel een meerderheid, maar geen eensgezindheid bestaan binnen de commissie-Liikanen, aldus de zakenkrant. De experts zouden binnen een maand hun voorstellen afronden. Het is niet zeker dat Barnier alle aanbevelingen zal volgen.

De Europese Unie werkt aan een reeks van hervormingen voor de
banksector. De plannen bestaan onder meer uit een bankenunie onder een gemeenschappelijk Europees toezicht en een gemeenschappelijk noodfonds. De Commissie zal de details van de plannen woensdag voorstellen in Brussel. (DPA/BO)

Volgens de bronnen bij de Britse zakenkrant zouden door een mogelijke splitsing de tradingactiviteiten geen bedreiging meer vormen voor het spaargeld. Het zou erop neerkomen dat de tradingactiviteiten - vanaf een minimum van 5 procent van de totale activa - in een afzonderlijk filiaal worden ondergebracht. Volgens The Financial Times leidt de Finse bankier Erkki Liikanen een groep experts die eind 2012 door Europees Commissaris voor de Interne Markt Michel Barnier gevraagd werd om een hervorming voor de banksector uit te tekenen. Over de splitsing tussen retail en trading zou er wel een meerderheid, maar geen eensgezindheid bestaan binnen de commissie-Liikanen, aldus de zakenkrant. De experts zouden binnen een maand hun voorstellen afronden. Het is niet zeker dat Barnier alle aanbevelingen zal volgen. De Europese Unie werkt aan een reeks van hervormingen voor de banksector. De plannen bestaan onder meer uit een bankenunie onder een gemeenschappelijk Europees toezicht en een gemeenschappelijk noodfonds. De Commissie zal de details van de plannen woensdag voorstellen in Brussel. (DPA/BO)