Vorige week dinsdag vond bij Janssen Pharmaceutica een bijzondere ondernemingsraad plaats. Daarop werd volgens de bonden duidelijk gemaakt dat 25 medewerkers hun baan zouden verliezen, vrijwel allemaal binnen de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling.

De ontslagen komen bovenop de 18 ontslagen die in juni werden aangekondigd. "Dat verontrust ons," verklaart vakbondssecretaris Stan Hens (BBTK). Volgens Hens gaat het moederbedrijf Johnson & Johnson steeds meer outsourcen, waardoor essentiële kennis uit Beerse verdwijnt. De vakbondsman verwacht een algemene visie van het bedrijf, 'zodat men de bonden niet voor voldongen feiten zet'. De directie van Janssen zou ook aangegeven hebben dat de huidige reorganisatie niet de laatste is.

Volgens de directie van Janssen Pharmaceutica sneuvelen er niet zomaar 25 banen. Per geval zal naar een andere, geschikte plek in de organisatie gezocht worden, al zal dat niet evident zijn, klinkt het. Het bedrijf ontkent ook dat er zogenaamde 'salami'tactieken worden toegepast door middel van opeenvolgende ontslagen. Dat verwijt kwam er van de bonden.

De directie van Janssen Pharamceutica in Beerse neemt het woord 'ontslagen' overigens niet in de mond. "We hebben aangekondigd onze R&D-afdeling te zullen veranderen, met een mogelijke impact op 25 functies, maar dat wil niet 25 ontslagen zeggen," verduidelijkt woordvoerder Tim De Kegel.

Vorige week dinsdag vond bij Janssen Pharmaceutica een bijzondere ondernemingsraad plaats. Daarop werd volgens de bonden duidelijk gemaakt dat 25 medewerkers hun baan zouden verliezen, vrijwel allemaal binnen de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling. De ontslagen komen bovenop de 18 ontslagen die in juni werden aangekondigd. "Dat verontrust ons," verklaart vakbondssecretaris Stan Hens (BBTK). Volgens Hens gaat het moederbedrijf Johnson & Johnson steeds meer outsourcen, waardoor essentiële kennis uit Beerse verdwijnt. De vakbondsman verwacht een algemene visie van het bedrijf, 'zodat men de bonden niet voor voldongen feiten zet'. De directie van Janssen zou ook aangegeven hebben dat de huidige reorganisatie niet de laatste is. Volgens de directie van Janssen Pharmaceutica sneuvelen er niet zomaar 25 banen. Per geval zal naar een andere, geschikte plek in de organisatie gezocht worden, al zal dat niet evident zijn, klinkt het. Het bedrijf ontkent ook dat er zogenaamde 'salami'tactieken worden toegepast door middel van opeenvolgende ontslagen. Dat verwijt kwam er van de bonden.De directie van Janssen Pharamceutica in Beerse neemt het woord 'ontslagen' overigens niet in de mond. "We hebben aangekondigd onze R&D-afdeling te zullen veranderen, met een mogelijke impact op 25 functies, maar dat wil niet 25 ontslagen zeggen," verduidelijkt woordvoerder Tim De Kegel.