Renault-Nissan verkocht wereldwijd meeste auto’s dankzij Mitsubishi

© reuters

De alliantie van Renault en Nissan, met tegenwoordig ook Mitsubishi, heeft in de eerste helft van het jaar wereldwijd de meeste auto’s verkocht. Renault-Nissan klopte zowel VW als Toyota.

Toyota maakte vrijdag bekend dat het wereldwijd 5,1 miljoen wagens aan de man bracht, wat neerkomt op een stijging van 2,7 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Volkswagen verkocht van januari tot en met juni 5,2 miljoen auto’s. De alliantie Renault en Nissan deed het met bijna 5,3 miljoen verkochte voertuigen nog beter.

Toyota gold lange tijd als de grootse automaker ter wereld. Die positie moest het concern vorig jaar afstaan aan Volkswagen.

Dat Renault en Nissan nu de twee rezuen overstijgen en de koppositie op de ranglijst overnemen, komt doordat de verkopen van Mitsubishi tegenwoordig ook meegeteld mogen worden.

Renault en Nissan zijn zelfstandige bedrijven, maar werken wel al jaren zeer nauw samen. Zij hebben aanzienlijke aandelenbelangen in elkaar en worden allebei geleid door de in Brazilië geboren topman Carlos Ghosn. Sinds kort zwaait hij ook de scepter bij Mitsubishi.

Partner Content