Toyota maakte vrijdag bekend dat het wereldwijd 5,1 miljoen wagens aan de man bracht, wat neerkomt op een stijging van 2,7 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Volkswagen verkocht van januari tot en met juni 5,2 miljoen auto's. De alliantie Renault en Nissan deed het met bijna 5,3 miljoen verkochte voertuigen nog beter.

Toyota gold lange tijd als de grootse automaker ter wereld. Die positie moest het concern vorig jaar afstaan aan Volkswagen.

Dat Renault en Nissan nu de twee rezuen overstijgen en de koppositie op de ranglijst overnemen, komt doordat de verkopen van Mitsubishi tegenwoordig ook meegeteld mogen worden.

Renault en Nissan zijn zelfstandige bedrijven, maar werken wel al jaren zeer nauw samen. Zij hebben aanzienlijke aandelenbelangen in elkaar en worden allebei geleid door de in Brazilië geboren topman Carlos Ghosn. Sinds kort zwaait hij ook de scepter bij Mitsubishi.

Toyota maakte vrijdag bekend dat het wereldwijd 5,1 miljoen wagens aan de man bracht, wat neerkomt op een stijging van 2,7 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.Volkswagen verkocht van januari tot en met juni 5,2 miljoen auto's. De alliantie Renault en Nissan deed het met bijna 5,3 miljoen verkochte voertuigen nog beter.Toyota gold lange tijd als de grootse automaker ter wereld. Die positie moest het concern vorig jaar afstaan aan Volkswagen. Dat Renault en Nissan nu de twee rezuen overstijgen en de koppositie op de ranglijst overnemen, komt doordat de verkopen van Mitsubishi tegenwoordig ook meegeteld mogen worden. Renault en Nissan zijn zelfstandige bedrijven, maar werken wel al jaren zeer nauw samen. Zij hebben aanzienlijke aandelenbelangen in elkaar en worden allebei geleid door de in Brazilië geboren topman Carlos Ghosn. Sinds kort zwaait hij ook de scepter bij Mitsubishi.