De Wet op de Continuïteit, een reddingsboei voor bedrijven in moeilijkheden, werkt niet naar behoren. Dat schrijft De Standaard op basis van cijfers van handelsinformatieleverancier Graydon.

Liefst 70 procent van de bedrijven die via de WCO bescherming zoekt, gaat toch failliet. Eric Van den Broele, manager van Graydon, zegt in de krant dat de WCO een reddingsboei is, maar dat bedrijven de wet "als reanimatiekamer" gebruiken en er een beroep op doen als het kalf al verdronken is.

Heel wat bedrijven zouden het bestaan van de wet bovendien niet kennen. De wet kwam recent in het nieuws omdat bekende bedrijven zoals O'Cool, Photo Hall en Alfacam er een beroep op deden. (Belga/RDM)

De Wet op de Continuïteit, een reddingsboei voor bedrijven in moeilijkheden, werkt niet naar behoren. Dat schrijft De Standaard op basis van cijfers van handelsinformatieleverancier Graydon. Liefst 70 procent van de bedrijven die via de WCO bescherming zoekt, gaat toch failliet. Eric Van den Broele, manager van Graydon, zegt in de krant dat de WCO een reddingsboei is, maar dat bedrijven de wet "als reanimatiekamer" gebruiken en er een beroep op doen als het kalf al verdronken is. Heel wat bedrijven zouden het bestaan van de wet bovendien niet kennen. De wet kwam recent in het nieuws omdat bekende bedrijven zoals O'Cool, Photo Hall en Alfacam er een beroep op deden. (Belga/RDM)