Philips stemde eerder in met verscherpt toezicht op zijn fabrieken in de VS waar onder meer defibrillatoren worden gemaakt. Bij inspecties tussen 2009 en 2015 kwam naar voren dat Philips bij de productie van de apparaten in Noord-Amerika niet aan alle kwaliteitseisen voldeed. Het bedrijf besloot te stoppen met het maken van die apparaten in de fabrieken in Andover en Bothell, totdat was vastgesteld dat de regels weer worden nageleefd.

Volgens de rechtbank in de staat Massachusetts laat de reactie van Philips op de problemen nog te wensen over. De ingreep nu geldt voor de fabriek in Andover en bestuurders Carla Kriwet en Ojas Buch.

Philips stemde eerder in met verscherpt toezicht op zijn fabrieken in de VS waar onder meer defibrillatoren worden gemaakt. Bij inspecties tussen 2009 en 2015 kwam naar voren dat Philips bij de productie van de apparaten in Noord-Amerika niet aan alle kwaliteitseisen voldeed. Het bedrijf besloot te stoppen met het maken van die apparaten in de fabrieken in Andover en Bothell, totdat was vastgesteld dat de regels weer worden nageleefd.Volgens de rechtbank in de staat Massachusetts laat de reactie van Philips op de problemen nog te wensen over. De ingreep nu geldt voor de fabriek in Andover en bestuurders Carla Kriwet en Ojas Buch.