'De rechter besloot dat de bewindvoerders hun taak dienen uit te oefenen in overleg met de speciaal commissaris aangesteld door de Nationale Bank', aldus Vennekens.

De bankvergunning van vermogensbeheerder Merit Capital werd onlangs ingetrokken door de Nationale Bank. Daarop hadden de advocaten van Merit om het aanstellen van voorlopige bewindvoerders gevraagd, om zodanig de patstelling van Merit te doorbreken door alsnog een koper te vinden voor alle activa binnen Merit.

Die aanstelling was tegen de zin van de Nationale Bank, dat het aanstellen vervolgens aanvocht bij de rechter

'De rechter besloot dat de bewindvoerders hun taak dienen uit te oefenen in overleg met de speciaal commissaris aangesteld door de Nationale Bank', aldus Vennekens. De bankvergunning van vermogensbeheerder Merit Capital werd onlangs ingetrokken door de Nationale Bank. Daarop hadden de advocaten van Merit om het aanstellen van voorlopige bewindvoerders gevraagd, om zodanig de patstelling van Merit te doorbreken door alsnog een koper te vinden voor alle activa binnen Merit. Die aanstelling was tegen de zin van de Nationale Bank, dat het aanstellen vervolgens aanvocht bij de rechter