Dat schrijft De Tijd en L'Echo.

Eén rechtszaak werd aanhangig gemaakt voor de rechtbank van koophandel in Brussel, de andere voor een arbitragehof in Parijs. RBS eist in de eerste zaak 75 miljoen euro schadevergoeding en in de tweede 135 miljoen.

RBS meent dat het aanspraak maakt op 75 miljoen op basis van een vermeende garanties die door Fortis zou zijn verstrekt in 2007 in het kader van een aandelentransactie tussen ABN Amro Bank (nu RBS) en Bank of New York Mellon. In de arbitrageprocedure eist de Schotse bank hetzelfde bedrag en daarbovenop nog 60 miljoen euro op basis van een garantieschema.

RBS was ten tijde van de overname van ABN Amro in 2007 een bondgenoot van Fortis en de Spaanse bankgroep Santander. Ze spraken toen af de buit, ABN Amro, in drie te verdelen.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd en L'Echo.Eén rechtszaak werd aanhangig gemaakt voor de rechtbank van koophandel in Brussel, de andere voor een arbitragehof in Parijs. RBS eist in de eerste zaak 75 miljoen euro schadevergoeding en in de tweede 135 miljoen. RBS meent dat het aanspraak maakt op 75 miljoen op basis van een vermeende garanties die door Fortis zou zijn verstrekt in 2007 in het kader van een aandelentransactie tussen ABN Amro Bank (nu RBS) en Bank of New York Mellon. In de arbitrageprocedure eist de Schotse bank hetzelfde bedrag en daarbovenop nog 60 miljoen euro op basis van een garantieschema. RBS was ten tijde van de overname van ABN Amro in 2007 een bondgenoot van Fortis en de Spaanse bankgroep Santander. Ze spraken toen af de buit, ABN Amro, in drie te verdelen.(Belga/RR)