Over de eerste zes maanden van 2010 boekte de bank een nettowinst van 9 miljoen pond, tegenover een verlies van 1,04 miljard pond een jaar eerder. Dat resultaat is veel beter dan verwacht, want analisten hielden rekening met nieuwe verliescijfers. "Het herstel van RBS is een marathon, geen sprint", verduidelijkte CEO Stephen Hester de cijfers.

RBS kon voor het laatst met winst uitpakken in 2007. Door de financiële crisis kon de bank dankzij miljarden ponden belastinggeld het hoofd boven water te houden. De bank blijft grotendeels in handen van de overheid.

Over de eerste zes maanden van 2010 boekte de bank een nettowinst van 9 miljoen pond, tegenover een verlies van 1,04 miljard pond een jaar eerder. Dat resultaat is veel beter dan verwacht, want analisten hielden rekening met nieuwe verliescijfers. "Het herstel van RBS is een marathon, geen sprint", verduidelijkte CEO Stephen Hester de cijfers. RBS kon voor het laatst met winst uitpakken in 2007. Door de financiële crisis kon de bank dankzij miljarden ponden belastinggeld het hoofd boven water te houden. De bank blijft grotendeels in handen van de overheid.