Randstad Groep gaat een herstructurering doorvoeren in België, waarbij 165 van de 1.957 banen moeten verdwijnen. Als reden verwijst het HR-bedrijf onder andere naar de economische conjunctuur en de hoge loonkost in ons land. De groep wil onder meer service centers van Randstad en Tempo-Team met B-bridge in Brussel omvormen tot één service center.

Voor een aantal managers in de commerciële organisatie en de service centers is in de nieuwe structuur geen plaats meer. Zij maken ongeveer de helft uit van de banen die moeten sneuvelen, de rest zijn ondersteunende functies. Aan het aantal consulenten in de kantoren zou niet worden geraakt.

'Conjunctuur en structurele ontwikkelingen'

'Sinds 2008 vertoont de economische conjunctuur en daarmee de Belgische uitzendmarkt een heel grillig patroon', verduidelijkt Randstad in een persbericht. 'Daarnaast zijn er een aantal ontwikkelingen die structureel negatief inwerken op het gebruik van uitzendarbeid waaronder de hoge loonkost in België, de snelle verschuiving van de werkgelegenheid van industrie naar diensten, de digitalisering en de groeiende concurrentie van onderaanneming en freelance werk.'

Volgens Jan Denys, directeur communicatie van Randstad, zijn tijdens de bijzondere ondernemingsraden deze voormiddag al data vastgelegd om te onderhandelen met de vakbonden. Dat zal zo snel mogelijk gebeuren, luidt het. (Belga/KVDA)

Randstad Groep gaat een herstructurering doorvoeren in België, waarbij 165 van de 1.957 banen moeten verdwijnen. Als reden verwijst het HR-bedrijf onder andere naar de economische conjunctuur en de hoge loonkost in ons land. De groep wil onder meer service centers van Randstad en Tempo-Team met B-bridge in Brussel omvormen tot één service center. Voor een aantal managers in de commerciële organisatie en de service centers is in de nieuwe structuur geen plaats meer. Zij maken ongeveer de helft uit van de banen die moeten sneuvelen, de rest zijn ondersteunende functies. Aan het aantal consulenten in de kantoren zou niet worden geraakt. 'Conjunctuur en structurele ontwikkelingen' 'Sinds 2008 vertoont de economische conjunctuur en daarmee de Belgische uitzendmarkt een heel grillig patroon', verduidelijkt Randstad in een persbericht. 'Daarnaast zijn er een aantal ontwikkelingen die structureel negatief inwerken op het gebruik van uitzendarbeid waaronder de hoge loonkost in België, de snelle verschuiving van de werkgelegenheid van industrie naar diensten, de digitalisering en de groeiende concurrentie van onderaanneming en freelance werk.' Volgens Jan Denys, directeur communicatie van Randstad, zijn tijdens de bijzondere ondernemingsraden deze voormiddag al data vastgelegd om te onderhandelen met de vakbonden. Dat zal zo snel mogelijk gebeuren, luidt het. (Belga/KVDA)