RadioShack, in België misschien vooral bekend als sponsor van een wielerploeg, werd in 1921 in Boston als een postorderbedrijf opgericht maar groeide uit tot een winkelketen die alles in de aanbieding had wat met elektriciteit of batterijen werkte, gaande van kabels en stopcontacten over radio's tot recenter ook smartphones.

Maar de jongste tijd werd duidelijk dat het bedrijf de concurrentieslag met ketens als Wal-Mart, Costco en Best Buy, en met online verkoop, gemist had. De 4.485 resterende winkels deden gedateerd aan, en de omzet daalde zienderogen. Volgens de BBC was men teruggevallen op 10 procent van het vroeger totaal. RadioShack heeft 1,38 miljard dollar schuld, terwijl de activa van het bedrijf 1,2 miljard waard zijn.

Er worden 2.000 winkels verkocht aan aandeelhouder Standard General, die op zijn beurt het merendeel ervan doorverkoopt aan telefoonmaatschappij Sprint. De rest van de meer dan 4000 vestigingen van RadioShack in de Verenigde Staten wordt gesloten. (Belga/RR)

RadioShack, in België misschien vooral bekend als sponsor van een wielerploeg, werd in 1921 in Boston als een postorderbedrijf opgericht maar groeide uit tot een winkelketen die alles in de aanbieding had wat met elektriciteit of batterijen werkte, gaande van kabels en stopcontacten over radio's tot recenter ook smartphones. Maar de jongste tijd werd duidelijk dat het bedrijf de concurrentieslag met ketens als Wal-Mart, Costco en Best Buy, en met online verkoop, gemist had. De 4.485 resterende winkels deden gedateerd aan, en de omzet daalde zienderogen. Volgens de BBC was men teruggevallen op 10 procent van het vroeger totaal. RadioShack heeft 1,38 miljard dollar schuld, terwijl de activa van het bedrijf 1,2 miljard waard zijn.Er worden 2.000 winkels verkocht aan aandeelhouder Standard General, die op zijn beurt het merendeel ervan doorverkoopt aan telefoonmaatschappij Sprint. De rest van de meer dan 4000 vestigingen van RadioShack in de Verenigde Staten wordt gesloten. (Belga/RR)