Het personeel van de Nederlandse bank Rabobank kan niet langer rekenen op bonussen. De bank heeft met de vakbonden namelijk een overeenstemming bereikt over de versobering van de nieuwe CAO.

In de nieuwe CAO (collectieve arbeidsovereenkomst) is geen sprake meer van variabele beloningen.

Dit jaar krijgen de medewerkers nog wel een eenmalige uitkering bij een goede beoordeling. Vervolgens worden de lonen in 2014 met 1,5 procent verhoogd.

"Om onze bank gezond en solide te houden, is het noodzakelijk dat we in arbeidsvoorwaarden een stapje terug doen. Het wordt voor alle medewerkers minder", zei onderhandelaar Raymond van Hattem namens Rabobank.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem had in februari al laten verstaan dat de verloningen in de bankensector te hoog zijn in vergelijking met andere sectoren. Dijsselbloem noemde die verhouding toen 'onbegrijpelijk en slecht verteerbaar'.

Eerder werd al bekend dat de raad van bestuur van Rabobank voor het boekjaar 2012 geen bonussen heeft ontvangen.

Rabobank kondigde begin dit jaar aan de komende jaren 6000 banen te schrappen.

De nieuwe CAO loopt van juli 2013 tot eind 2015. De overeenkomst is van toepassing op ongeveer 40.000 medewerkers. (ANP/BO)

Het personeel van de Nederlandse bank Rabobank kan niet langer rekenen op bonussen. De bank heeft met de vakbonden namelijk een overeenstemming bereikt over de versobering van de nieuwe CAO.In de nieuwe CAO (collectieve arbeidsovereenkomst) is geen sprake meer van variabele beloningen.Dit jaar krijgen de medewerkers nog wel een eenmalige uitkering bij een goede beoordeling. Vervolgens worden de lonen in 2014 met 1,5 procent verhoogd. "Om onze bank gezond en solide te houden, is het noodzakelijk dat we in arbeidsvoorwaarden een stapje terug doen. Het wordt voor alle medewerkers minder", zei onderhandelaar Raymond van Hattem namens Rabobank. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem had in februari al laten verstaan dat de verloningen in de bankensector te hoog zijn in vergelijking met andere sectoren. Dijsselbloem noemde die verhouding toen 'onbegrijpelijk en slecht verteerbaar'.Eerder werd al bekend dat de raad van bestuur van Rabobank voor het boekjaar 2012 geen bonussen heeft ontvangen.Rabobank kondigde begin dit jaar aan de komende jaren 6000 banen te schrappen. De nieuwe CAO loopt van juli 2013 tot eind 2015. De overeenkomst is van toepassing op ongeveer 40.000 medewerkers. (ANP/BO)