Nadat vrijdag bekend raakte dat de Amerikaanse toezichthouder SEC een zaak had aangespannen tegen Goldman Sachs, heeft de advocaat van Rabobank in de VS een brief naar de New Yorkse rechtbank geschreven om te wijzen op de overeenkomst tussen de zaak tegen Goldman Sachs en die tegen Merrill Lynch. Het gesjoemel door Goldman Sachs had ABN Amro als voornaamste slachtoffer.

Een woordvoerder van Rabobank stelt dat de bank in juni vorig jaar al een rechtszaak aangespannen heeft tegen Merrill Lynch. Rabobank stapte in 2007 mee in een hypotheekvehikel met de naam Norma. De onderliggende hypotheken werden volgens Rabobank echter niet geselecteerd door de manager van het vehikel, maar door hedgefonds Magnetar, dat vervolgens speculeerde op de ondergang van Norma. Een gelijkaardige constructie werd ook aangetroffen bij Goldman Sachs.

Volgens de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal heeft de SEC meerdere banken in het vizier. Na Goldman Sachs, zou het ook om Deutsche Bank, het Zwitserse UBS en dus ook om Merrill Lynch gaan, de bank die inmiddels overgenomen is door Bank of America. Het is nog niet duidelijk of de SEC reeds tegen de andere banken actie ondernomen heeft.

Nadat vrijdag bekend raakte dat de Amerikaanse toezichthouder SEC een zaak had aangespannen tegen Goldman Sachs, heeft de advocaat van Rabobank in de VS een brief naar de New Yorkse rechtbank geschreven om te wijzen op de overeenkomst tussen de zaak tegen Goldman Sachs en die tegen Merrill Lynch. Het gesjoemel door Goldman Sachs had ABN Amro als voornaamste slachtoffer. Een woordvoerder van Rabobank stelt dat de bank in juni vorig jaar al een rechtszaak aangespannen heeft tegen Merrill Lynch. Rabobank stapte in 2007 mee in een hypotheekvehikel met de naam Norma. De onderliggende hypotheken werden volgens Rabobank echter niet geselecteerd door de manager van het vehikel, maar door hedgefonds Magnetar, dat vervolgens speculeerde op de ondergang van Norma. Een gelijkaardige constructie werd ook aangetroffen bij Goldman Sachs. Volgens de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal heeft de SEC meerdere banken in het vizier. Na Goldman Sachs, zou het ook om Deutsche Bank, het Zwitserse UBS en dus ook om Merrill Lynch gaan, de bank die inmiddels overgenomen is door Bank of America. Het is nog niet duidelijk of de SEC reeds tegen de andere banken actie ondernomen heeft.