Quares haalde al eerder geld op bij het brede publiek, dat aandeelhouder wordt van het fonds. Omdat de investeringen boven 50.000 euro uitstijgen, worden beleggers geacht goed geïnformeerd te zijn en is er minder strenge controle dan bij andere publieke operaties rond aandelen.

De portefeuille zal gelijkmatig over beide landen worden gezocht, door elk van de betrokken partijen zelf. Wat is dan de meerwaarde van de samenwerking (die twee weken geleden werd beklonken maar pas nu bekend raakt)? Herman Du Bois, medeoprichter van Quares in 2006: "We willen onze klanten vastgoed aanbieden, waarvan het risico breder verspreid zit. Wij kennen weinig van de Nederlandse retailmarkt en Bouwfonds wenst geld op te halen voor projecten in België, waar wij elke winkelstraat door en door kennen. Na de zomer zullen we de eerste investeringen voorstellen."

Hans Brockmans

Quares haalde al eerder geld op bij het brede publiek, dat aandeelhouder wordt van het fonds. Omdat de investeringen boven 50.000 euro uitstijgen, worden beleggers geacht goed geïnformeerd te zijn en is er minder strenge controle dan bij andere publieke operaties rond aandelen. De portefeuille zal gelijkmatig over beide landen worden gezocht, door elk van de betrokken partijen zelf. Wat is dan de meerwaarde van de samenwerking (die twee weken geleden werd beklonken maar pas nu bekend raakt)? Herman Du Bois, medeoprichter van Quares in 2006: "We willen onze klanten vastgoed aanbieden, waarvan het risico breder verspreid zit. Wij kennen weinig van de Nederlandse retailmarkt en Bouwfonds wenst geld op te halen voor projecten in België, waar wij elke winkelstraat door en door kennen. Na de zomer zullen we de eerste investeringen voorstellen." Hans Brockmans