"Wij advocaten werken voortaan wel onafhankelijk", benadrukt Karin Winters, managing partner van Law Square. "Door onze multidisciplinaire aanpak kunnen we de problemen vanuit verschillende invalshoeken bekijken en onze klanten nog beter bijstaan."

Tot 2004 had PwC in België al een nauwe samenwerking met het advocatenkantoor Lawfort. Na een veto van de balie tegen de manier waarop MDP werd ingevuld, scheurde het advocatenkantoor zich op, waarop een vereffening volgde. "Ik was er toen niet bij," klinkt het bij Winters. "Ik heb begrepen dat de uitbreiding toen erg snel ging en het voor nieuwe medewerkers moeilijk was om zich de cultuur en de waarden van PwC eigen te maken. Net omdat we overkomen uit PwC, zal dat nu wel gebeuren."

Het nieuwe kantoor telt dertien advocaten, allemaal uit het corporate departement van PwC, waar de hr- en fiscale juristen gevestigd blijven. "Law Suare heeft een vennoot. Dat is inderdaad eerder een leverage die je verwacht bij de Big Four", zegt Winters, die in een vorig leven onder meer ook advocaat was bij het Amerikaanse Dechert.

Deloitte is na het verbod van de balie in een losse structuur blijven werken met de advocaten van Laga. Sinds 2010 vormen de consultants en de bedrijfsrevisoren van Ernst & Young België weer een alliantie met het advocatenkantoor Holland Van Gijzen Advocaten & Notarissen. Een jaar later volgde K Law met KPMG. Waarom is PwC zo laat? 'We waren niet gehaast", verklaart Winters. "PwC Legal Services draaide goed, dus gingen we voor een geduldige voorbereiding."

"Wij advocaten werken voortaan wel onafhankelijk", benadrukt Karin Winters, managing partner van Law Square. "Door onze multidisciplinaire aanpak kunnen we de problemen vanuit verschillende invalshoeken bekijken en onze klanten nog beter bijstaan." Tot 2004 had PwC in België al een nauwe samenwerking met het advocatenkantoor Lawfort. Na een veto van de balie tegen de manier waarop MDP werd ingevuld, scheurde het advocatenkantoor zich op, waarop een vereffening volgde. "Ik was er toen niet bij," klinkt het bij Winters. "Ik heb begrepen dat de uitbreiding toen erg snel ging en het voor nieuwe medewerkers moeilijk was om zich de cultuur en de waarden van PwC eigen te maken. Net omdat we overkomen uit PwC, zal dat nu wel gebeuren." Het nieuwe kantoor telt dertien advocaten, allemaal uit het corporate departement van PwC, waar de hr- en fiscale juristen gevestigd blijven. "Law Suare heeft een vennoot. Dat is inderdaad eerder een leverage die je verwacht bij de Big Four", zegt Winters, die in een vorig leven onder meer ook advocaat was bij het Amerikaanse Dechert. Deloitte is na het verbod van de balie in een losse structuur blijven werken met de advocaten van Laga. Sinds 2010 vormen de consultants en de bedrijfsrevisoren van Ernst & Young België weer een alliantie met het advocatenkantoor Holland Van Gijzen Advocaten & Notarissen. Een jaar later volgde K Law met KPMG. Waarom is PwC zo laat? 'We waren niet gehaast", verklaart Winters. "PwC Legal Services draaide goed, dus gingen we voor een geduldige voorbereiding."