De 60 werknemers van UBS Belgium worden mee overgenomen, maar de drie UBS-vestigingen verdwijnen wellicht.

Bij Puilaetco Dewaay, opgericht in 1868, werken al 200 mensen en de bank heeft meer dan 7 miljard euro onder beheer.

Door de overname wordt Puilaetco Dewaay de nummer drie onder de pure privébanken, na Delen en Bank Degroof, met bijna 10.000 klanten en ruim 10 miljard euro activa onder beheer.

Puilaetco Dewaay heeft vestigingen in Brussel, Antwerpen, Hasselt, Luik, Meise, Namen, Sint-Martens-Latem en Waregem. De teams van de drie vestigingen van UBS, in Gent, Antwerpen en Brussel, zullen na afronding van de deal 'met grote waarschijnlijkheid' geïntegreerd worden in de bestaande vestigingen van Puilaetco Dewaay, zegt woordvoerder Peter Luyten.

De transactie zou in de eerste helft van 2015 rond moeten zijn.

Puilaetco Dewaay is een dochter van KBL European Private Bankers (KBL epb), die in een vijftigtal steden in negen landen aanwezig is. De in Luxemburg gevestigde groep blijft andere overnameopportuniteiten bestuderen in de landen waarin ze actief is, luidt het. (Belga/BO)

De 60 werknemers van UBS Belgium worden mee overgenomen, maar de drie UBS-vestigingen verdwijnen wellicht. Bij Puilaetco Dewaay, opgericht in 1868, werken al 200 mensen en de bank heeft meer dan 7 miljard euro onder beheer. Door de overname wordt Puilaetco Dewaay de nummer drie onder de pure privébanken, na Delen en Bank Degroof, met bijna 10.000 klanten en ruim 10 miljard euro activa onder beheer.Puilaetco Dewaay heeft vestigingen in Brussel, Antwerpen, Hasselt, Luik, Meise, Namen, Sint-Martens-Latem en Waregem. De teams van de drie vestigingen van UBS, in Gent, Antwerpen en Brussel, zullen na afronding van de deal 'met grote waarschijnlijkheid' geïntegreerd worden in de bestaande vestigingen van Puilaetco Dewaay, zegt woordvoerder Peter Luyten. De transactie zou in de eerste helft van 2015 rond moeten zijn. Puilaetco Dewaay is een dochter van KBL European Private Bankers (KBL epb), die in een vijftigtal steden in negen landen aanwezig is. De in Luxemburg gevestigde groep blijft andere overnameopportuniteiten bestuderen in de landen waarin ze actief is, luidt het. (Belga/BO)