AIA is de Aziatische dochter van de door de overheid geredde Amerikaanse verzekeringsreus AIG. Het gaat om de grootste overname ooit in de verzekeringssector. De aandeelhouders moeten de transactie wel nog goedkeuren.

Prudential wou begin mei deze details al vrijgeven, maar werd toen tegengehouden omdat de Britse toezichthouder FSA meer garanties wou voor de megadeal.

De totale overnameprijs bedraagt zoals reeds gekend 35,5 miljard dollar (28 miljard euro). De 14,5 miljard pond ligt in lijn met de eerder verwachte 21 miljard dollar op te halen via een kapitaalverhoging.

Prudential liet maandag ook weten vanaf 25 mei te zullen noteren op de beurzen van Hongkong en Singapore. Prudential gaf maandag een recordkwartaalomzet van 807 miljoen pond vrij.

AIA is de Aziatische dochter van de door de overheid geredde Amerikaanse verzekeringsreus AIG. Het gaat om de grootste overname ooit in de verzekeringssector. De aandeelhouders moeten de transactie wel nog goedkeuren. Prudential wou begin mei deze details al vrijgeven, maar werd toen tegengehouden omdat de Britse toezichthouder FSA meer garanties wou voor de megadeal. De totale overnameprijs bedraagt zoals reeds gekend 35,5 miljard dollar (28 miljard euro). De 14,5 miljard pond ligt in lijn met de eerder verwachte 21 miljard dollar op te halen via een kapitaalverhoging. Prudential liet maandag ook weten vanaf 25 mei te zullen noteren op de beurzen van Hongkong en Singapore. Prudential gaf maandag een recordkwartaalomzet van 807 miljoen pond vrij.