Twee gezichten toont Proximus in het derde kwartaal. Vergeleken met vorig jaar daalde de omzet in de internationale activiteiten met 9,1 procent. Op zijn thuismarkten boekte Proximus daarentegen 1,5% méér omzet. Samen geeft dat een omzetdaling voor de groep van 1,4% tot 1,49 miljard euro.

Tegelijk wist de operator zijn bedrijfskosten te verlagen met 4,2 procent, vooral door lagere personeelskosten. Dat verhoogde de winst (ebitda, winst voor financiële resultaten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) met 4,7% tot 474 miljoen euro. Analisten hadden gemiddeld maar 455 miljoen ebitda verwacht.

Eén van de redenen is dat de internationale activiteiten van Proximus (BICS) hun winstmarge beter bewaakten. De ebitda van BICS daalde maar 3,1%, terwijl de consensusverwachting een daling met 7,2% was.

Proximus verhoogt zijn vooruitzichten voor dit jaar. De onderliggende groepsebitda zal 3 tot 4% hoger uitkomen, voorspelt de operator. Voordien was de verwachting een "zeer lichte groei".

Proximus keert op 9 december een interimdividend uit van 0,5 euro.

Twee gezichten toont Proximus in het derde kwartaal. Vergeleken met vorig jaar daalde de omzet in de internationale activiteiten met 9,1 procent. Op zijn thuismarkten boekte Proximus daarentegen 1,5% méér omzet. Samen geeft dat een omzetdaling voor de groep van 1,4% tot 1,49 miljard euro. Tegelijk wist de operator zijn bedrijfskosten te verlagen met 4,2 procent, vooral door lagere personeelskosten. Dat verhoogde de winst (ebitda, winst voor financiële resultaten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) met 4,7% tot 474 miljoen euro. Analisten hadden gemiddeld maar 455 miljoen ebitda verwacht. Eén van de redenen is dat de internationale activiteiten van Proximus (BICS) hun winstmarge beter bewaakten. De ebitda van BICS daalde maar 3,1%, terwijl de consensusverwachting een daling met 7,2% was. Proximus verhoogt zijn vooruitzichten voor dit jaar. De onderliggende groepsebitda zal 3 tot 4% hoger uitkomen, voorspelt de operator. Voordien was de verwachting een "zeer lichte groei". Proximus keert op 9 december een interimdividend uit van 0,5 euro.