De Europese mededingingsautoriteit zette woensdag het licht op groen voor Fiberklaar. Het bedrijf zal een open netwerk aanleggen, het is met andere woorden niet exclusief voor Proximus. De joint venture schat dat er meer dan 2,5 miljard euro naar de technische uitrol en operationele kosten zal gaan.

'Het is onze missie om Vlaanderen op 7 jaar tijd "fiberklaar" te maken en zo de achterstand op andere Europese landen in te halen', zegt CEO Rik Missault in een persbericht. Hij werkte jarenlang bij telefoontechnologiebedrijf Alcatel en opvolger Alcatel-Lucent.

Het glasvezelnetwerk moet sneller internetverkeer mogelijk maken in tijden van streamingplatformen en toenemend thuiswerk. Fiberklaar wil dit jaar al in een tiental steden en gemeenten de werken aanvatten. De eerste namen wil het bedrijf volgende maand wereldkundig maken.

De Europese mededingingsautoriteit zette woensdag het licht op groen voor Fiberklaar. Het bedrijf zal een open netwerk aanleggen, het is met andere woorden niet exclusief voor Proximus. De joint venture schat dat er meer dan 2,5 miljard euro naar de technische uitrol en operationele kosten zal gaan. 'Het is onze missie om Vlaanderen op 7 jaar tijd "fiberklaar" te maken en zo de achterstand op andere Europese landen in te halen', zegt CEO Rik Missault in een persbericht. Hij werkte jarenlang bij telefoontechnologiebedrijf Alcatel en opvolger Alcatel-Lucent. Het glasvezelnetwerk moet sneller internetverkeer mogelijk maken in tijden van streamingplatformen en toenemend thuiswerk. Fiberklaar wil dit jaar al in een tiental steden en gemeenten de werken aanvatten. De eerste namen wil het bedrijf volgende maand wereldkundig maken.