Ter herinnering: Vodafone had een belang van 25 procent van Proximus in handen voor die participatie in augustus 2006 voor 2 miljard euro aan Belgacom verkocht werd. Beide bedrijven zijn ondanks die verkoop blijven samenwerken op het gebied van mobiel internet, roaming en de aankoop van terminals. Die samenwerkingsovereenkomst werd in 2006 ondertekend voor een periode van vijf jaar en zal zo goed als zeker worden verlengd.

Volgens Vittorio Colao van het Britse Vodafone hanteert Belgacom een strategie die vergelijkbaar is met die van Vodafone in Duitsland, Frankrijk en Italië. Volgens de Vodafone-topman is de tijd rijp om een stap verder te zetten en een organische cel op het gebied van marketing en strategie uit te bouwen. "In een wereld waar de integratie tussen netwerken, terminals en diensten steeds nadrukkelijker wordt, kan de samenwerking tussen Vodafone en Proximus aanzienlijk worden opgedreven," meent hij.

Voor Vodafone is het bovendien geen punt om af te zien van de aankoop van de zogenaamde 4G-licentie. Die licenties, die door de Belgische regering in september worden gelanceerd, zouden de Britse operator nochtans de mogelijkheid bieden een concurrent te worden op de Belgische markt van operatoren. "Ik wil geen vierde kleine speler worden op die markt. Ik geef er de voorkeur aan te blijven samenwerken met een sterke partner als Belgacom," verduidelijkt de Vodafone-topman.

Belgacom-topman Didier Bellens van zijn kant bevestigt in het interview dat beide spelers de huidige samenwerkingsovereenkomst kunnen uitbreiden. Bellens liet daarbij verstaan dat Belgacom daadwerkelijk kan profiteren van de troeven van de Britse Vodafone Group, en dat het omgekeerde evenzeer geldt voor Vodafone. Bellens wijst in dat verband op het televisieplatform van Belgacom dat in de mobiele wereld kan worden geïntegreerd.

Mathieu Van Overstraeten

Ter herinnering: Vodafone had een belang van 25 procent van Proximus in handen voor die participatie in augustus 2006 voor 2 miljard euro aan Belgacom verkocht werd. Beide bedrijven zijn ondanks die verkoop blijven samenwerken op het gebied van mobiel internet, roaming en de aankoop van terminals. Die samenwerkingsovereenkomst werd in 2006 ondertekend voor een periode van vijf jaar en zal zo goed als zeker worden verlengd. Volgens Vittorio Colao van het Britse Vodafone hanteert Belgacom een strategie die vergelijkbaar is met die van Vodafone in Duitsland, Frankrijk en Italië. Volgens de Vodafone-topman is de tijd rijp om een stap verder te zetten en een organische cel op het gebied van marketing en strategie uit te bouwen. "In een wereld waar de integratie tussen netwerken, terminals en diensten steeds nadrukkelijker wordt, kan de samenwerking tussen Vodafone en Proximus aanzienlijk worden opgedreven," meent hij. Voor Vodafone is het bovendien geen punt om af te zien van de aankoop van de zogenaamde 4G-licentie. Die licenties, die door de Belgische regering in september worden gelanceerd, zouden de Britse operator nochtans de mogelijkheid bieden een concurrent te worden op de Belgische markt van operatoren. "Ik wil geen vierde kleine speler worden op die markt. Ik geef er de voorkeur aan te blijven samenwerken met een sterke partner als Belgacom," verduidelijkt de Vodafone-topman. Belgacom-topman Didier Bellens van zijn kant bevestigt in het interview dat beide spelers de huidige samenwerkingsovereenkomst kunnen uitbreiden. Bellens liet daarbij verstaan dat Belgacom daadwerkelijk kan profiteren van de troeven van de Britse Vodafone Group, en dat het omgekeerde evenzeer geldt voor Vodafone. Bellens wijst in dat verband op het televisieplatform van Belgacom dat in de mobiele wereld kan worden geïntegreerd. Mathieu Van Overstraeten