De staalsector werd hard getroffen door de crisis, met vooral een dalende vraag vanuit de autosector en de bouw. ArcelorMittal zag zich genoodzaakt de eigen productie op het dieptepunt van de crisis te halveren.

Mittal zei verder de komende jaren flink te willen groeien in Brazilië. Hij denkt in de komende drie tot vier jaar 5 miljard dollar te investeren in extra ijzerertscapaciteit. Dat moet leiden tot een verdriedubbeling van de productie tot 15 miljoen ton van deze grondstof voor staal. Overnames in het land zijn niet aan de orde, aldus Mittal.

De beoogde groei in Brazilië moet onder meer voortkomen uit investeringsplannen van de overheid. Brazilië trekt 20 miljard dollar uit voor de aanleg van wegen en andere infrastructuurprojecten. Er zal veel gebouwd worden in het kader van twee grote sportevenementen: het WK Voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016.

In 2009 was Brazilië goed voor meer dan een derde van de winst voor rente, belastingen en afschrijvingen van ArcelorMittal. Volgens analisten haalt het concern circa 12 procent van zijn omzet in het Zuid-Amerikaanse land.

De staalsector werd hard getroffen door de crisis, met vooral een dalende vraag vanuit de autosector en de bouw. ArcelorMittal zag zich genoodzaakt de eigen productie op het dieptepunt van de crisis te halveren. Mittal zei verder de komende jaren flink te willen groeien in Brazilië. Hij denkt in de komende drie tot vier jaar 5 miljard dollar te investeren in extra ijzerertscapaciteit. Dat moet leiden tot een verdriedubbeling van de productie tot 15 miljoen ton van deze grondstof voor staal. Overnames in het land zijn niet aan de orde, aldus Mittal. De beoogde groei in Brazilië moet onder meer voortkomen uit investeringsplannen van de overheid. Brazilië trekt 20 miljard dollar uit voor de aanleg van wegen en andere infrastructuurprojecten. Er zal veel gebouwd worden in het kader van twee grote sportevenementen: het WK Voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016. In 2009 was Brazilië goed voor meer dan een derde van de winst voor rente, belastingen en afschrijvingen van ArcelorMittal. Volgens analisten haalt het concern circa 12 procent van zijn omzet in het Zuid-Amerikaanse land.