Dat bericht De Tijd woensdag op gezag van Wauthier Robyns, woordvoerder van sectorfederatie Assuralia.

Vorige week rijfde de RVP nog de tweede pijler van de chemiesector binnen. Maar volgens Robyns speelt de RVP vals, omdat een groot deel van de beheerskosten voor die tweede pijler belanden bij het wettelijk pensioenstelsel.

Het conflict doet sterk denken aan het robbertje dat Assuralia met de ziekenfondsen over de hospitalisatieverzekeringen uitvocht. Ook dat gevecht is nog niet afgelopen. Nadat de verzekeraars gelijk hadden gekregen van het Europees Hof, werd de wet aangepast. Assuralia vraagt het Grondwettelijk Hof nu toch die wet te vernietigen omdat ze te veel uitzonderingen toelaat.

Dat bericht De Tijd woensdag op gezag van Wauthier Robyns, woordvoerder van sectorfederatie Assuralia. Vorige week rijfde de RVP nog de tweede pijler van de chemiesector binnen. Maar volgens Robyns speelt de RVP vals, omdat een groot deel van de beheerskosten voor die tweede pijler belanden bij het wettelijk pensioenstelsel. Het conflict doet sterk denken aan het robbertje dat Assuralia met de ziekenfondsen over de hospitalisatieverzekeringen uitvocht. Ook dat gevecht is nog niet afgelopen. Nadat de verzekeraars gelijk hadden gekregen van het Europees Hof, werd de wet aangepast. Assuralia vraagt het Grondwettelijk Hof nu toch die wet te vernietigen omdat ze te veel uitzonderingen toelaat.