Er wordt verwacht dat de transactie in het tweede kwartaal van 2022 afgerond zal worden, na het bekomen van de vereiste mededingingsrechtelijke goedkeuringen.

De transactie levert Ackermans & van Haaren een cashopbrengst op van ongeveer 140 miljoen euro en een meerwaarde van naar schatting 75 miljoen euro.

Manuchar heeft zijn hoofdkwartier in Antwerpen en is een toonaangevende distributeur van chemicaliën in groeimarkten. Deze distributieactiviteiten worden aangevuld met internationale handelsactiviteiten in staal, polymeren en andere grondstoffen.

De groep verhandelt meer dan 5 miljoen ton goederen per jaar, met een jaarlijkse omzet van ongeveer 2,5 miljard dollar (2,18 miljard euro) en heeft lokale vestigingen in meer dan 35 landen.

Er wordt verwacht dat de transactie in het tweede kwartaal van 2022 afgerond zal worden, na het bekomen van de vereiste mededingingsrechtelijke goedkeuringen. De transactie levert Ackermans & van Haaren een cashopbrengst op van ongeveer 140 miljoen euro en een meerwaarde van naar schatting 75 miljoen euro. Manuchar heeft zijn hoofdkwartier in Antwerpen en is een toonaangevende distributeur van chemicaliën in groeimarkten. Deze distributieactiviteiten worden aangevuld met internationale handelsactiviteiten in staal, polymeren en andere grondstoffen. De groep verhandelt meer dan 5 miljoen ton goederen per jaar, met een jaarlijkse omzet van ongeveer 2,5 miljard dollar (2,18 miljard euro) en heeft lokale vestigingen in meer dan 35 landen.