Mitsubishi verkoopt de fabriek in Born voor 1 euro. "We vertrouwen op een goede afloop, maar er zijn nog geen handtekeningen gezet, het gaat om een principeakkoord," verklaarde een woordvoerster. Ze benadrukte tegenover het Nederlandse persbureau ANP dat er op verschillende vlakken nog verder onderhandeld moet worden, en dat de zaak alleen doorgaat als alle betrokken partijen hun handtekening onder een akkoord zetten.

BMW eerste klant

Bij Nedcar in Born, net over de Nederlandse grens, werken ook Belgen. Het was al langer bekend dat VDL kandidaat-overnemer is voor Nedcar. Voor Mitsubishi zelf houdt de verkoop een verlies van 28 miljard yen (bijna 290 miljoen euro) in voor het boekjaar 2012-2013.

Mitsubishi produceerde in Born de Colt en de Outlander, maar zag daar geen toekomst meer in. De fabriek leek te moeten sluiten, totdat VDL zich meldde. Het nieuw te vormen bedrijf VDL-NedCar heeft ook de eerste klant al gevonden: maandag liet de Duitse constructeur BMW weten dat het Mini's wil laten bouwen in de fabriek.

De 1.500 medewerkers van NedCar komen binnenkort tijdelijk thuis te zitten, maar ze krijgen hun salaris doorbetaald totdat het nieuwe bedrijf opengaat. Naar verwachting gebeurt dat eind 2014. Vakbonden en VDL hebben daar afspraken over gemaakt.

Actief in België VDL Groep bezit ook busbedrijf Jonckheere in Roeselare. Dat busbedrijf is 130 jaar oud en gold als één van de oudste carrosseriebouwers in Europa. In 1998 werd het overgenomen door het Nederlandse VDL.

Vorig jaar verdween de historische naam "Jonckheere" uit het straatbeeld: het bedrijf werd officieel omgedoopt tot VDL Bus Roeselare. Bij het bedrijf werken ruim 400 mensen. (Belga/KVDA)

Mitsubishi verkoopt de fabriek in Born voor 1 euro. "We vertrouwen op een goede afloop, maar er zijn nog geen handtekeningen gezet, het gaat om een principeakkoord," verklaarde een woordvoerster. Ze benadrukte tegenover het Nederlandse persbureau ANP dat er op verschillende vlakken nog verder onderhandeld moet worden, en dat de zaak alleen doorgaat als alle betrokken partijen hun handtekening onder een akkoord zetten. BMW eerste klant Bij Nedcar in Born, net over de Nederlandse grens, werken ook Belgen. Het was al langer bekend dat VDL kandidaat-overnemer is voor Nedcar. Voor Mitsubishi zelf houdt de verkoop een verlies van 28 miljard yen (bijna 290 miljoen euro) in voor het boekjaar 2012-2013. Mitsubishi produceerde in Born de Colt en de Outlander, maar zag daar geen toekomst meer in. De fabriek leek te moeten sluiten, totdat VDL zich meldde. Het nieuw te vormen bedrijf VDL-NedCar heeft ook de eerste klant al gevonden: maandag liet de Duitse constructeur BMW weten dat het Mini's wil laten bouwen in de fabriek. De 1.500 medewerkers van NedCar komen binnenkort tijdelijk thuis te zitten, maar ze krijgen hun salaris doorbetaald totdat het nieuwe bedrijf opengaat. Naar verwachting gebeurt dat eind 2014. Vakbonden en VDL hebben daar afspraken over gemaakt. Actief in België VDL Groep bezit ook busbedrijf Jonckheere in Roeselare. Dat busbedrijf is 130 jaar oud en gold als één van de oudste carrosseriebouwers in Europa. In 1998 werd het overgenomen door het Nederlandse VDL. Vorig jaar verdween de historische naam "Jonckheere" uit het straatbeeld: het bedrijf werd officieel omgedoopt tot VDL Bus Roeselare. Bij het bedrijf werken ruim 400 mensen. (Belga/KVDA)