PostNL bevestigde niet in gesprek te zijn met zijn Belgische evenknie. "We hebben vertrouwen in onze zelfstandige strategie", aldus PostNL. "We hebben goede voortgang gemaakt in het implementeren van onze strategie en hebben de stabiliteit van PostNL in de afgelopen jaren versterkt."

Persbericht bpost

Dinsdag schreef de Nederlandse zakenkrant Financieel Dagblad dat bpost aan nieuw bod op PostNL werkt, nadat een eerste overnamebod in mei nog werd afgeketst.

'Sinds het einde van de gesprekken eerder dit jaar in mei, heeft bpost intern de analyse verder gezet rond de opportuniteit, de timing en de inhoud van een mogelijke nieuwe toenadering tot PostNL. Bpost gelooft nog steeds sterk in de merites van een mogelijke combinatie met PostNL', luidt het communiqué.

Het Financieel Dagblad wist dinsdag al, door een voorbereidend document dat de krant in handen had, dat bpost zinnens is om het overnamebod te verhogen. Daarnaast belooft het Belgische postbedrijf 'niets te veranderen aan de uitvoering van de universele postdienst, waartoe PostNL als marktleider in Nederland is verplicht. Ook zou er een onvoorwaardelijke garantie worden gegeven voor de pensioenen van huidige en voormalige werknemers van het Nederlandse postbedrijf.'

Bpost laat nu weten dat het mogelijke nieuwe voorstel nog niet is voorgelegd aan de raad van bestuur. Over een al dan niet nieuwe toenadering tot PostNL is nog niets beslist.

Het is opvallend dat er opnieuw details over een mogelijke overname bekend raken via een perslek. In mei sprong de overname al af omdat de het nieuws van de overnamegesprekken was gelekt. Nu, zegt woordvoerster Barbara van Speybroeck, 'is het uitgangspunt van bpost dat het om een onopzettelijk lek gaat'.

PostNL bevestigde niet in gesprek te zijn met zijn Belgische evenknie. "We hebben vertrouwen in onze zelfstandige strategie", aldus PostNL. "We hebben goede voortgang gemaakt in het implementeren van onze strategie en hebben de stabiliteit van PostNL in de afgelopen jaren versterkt." Dinsdag schreef de Nederlandse zakenkrant Financieel Dagblad dat bpost aan nieuw bod op PostNL werkt, nadat een eerste overnamebod in mei nog werd afgeketst.'Sinds het einde van de gesprekken eerder dit jaar in mei, heeft bpost intern de analyse verder gezet rond de opportuniteit, de timing en de inhoud van een mogelijke nieuwe toenadering tot PostNL. Bpost gelooft nog steeds sterk in de merites van een mogelijke combinatie met PostNL', luidt het communiqué.Het Financieel Dagblad wist dinsdag al, door een voorbereidend document dat de krant in handen had, dat bpost zinnens is om het overnamebod te verhogen. Daarnaast belooft het Belgische postbedrijf 'niets te veranderen aan de uitvoering van de universele postdienst, waartoe PostNL als marktleider in Nederland is verplicht. Ook zou er een onvoorwaardelijke garantie worden gegeven voor de pensioenen van huidige en voormalige werknemers van het Nederlandse postbedrijf.'Bpost laat nu weten dat het mogelijke nieuwe voorstel nog niet is voorgelegd aan de raad van bestuur. Over een al dan niet nieuwe toenadering tot PostNL is nog niets beslist.Het is opvallend dat er opnieuw details over een mogelijke overname bekend raken via een perslek. In mei sprong de overname al af omdat de het nieuws van de overnamegesprekken was gelekt. Nu, zegt woordvoerster Barbara van Speybroeck, 'is het uitgangspunt van bpost dat het om een onopzettelijk lek gaat'.