Porsche verkocht tijdens de eerste zes maanden van 2012 wereldwijd 69.171 voertuigen, dat is 14 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Alleen al voor de maand juni was er zelfs een toename met 18,9 procent.

Toch blijft het bedrijf waakzaam voor de toestand in de eurozone. "We hebben in de eerste jaarhelft onze groeikoers succesvol voortgezet. Maar we kunnen ons niet van de wereldeconomie loskoppelen", verklaarde topman Bernhard Maier. Desondanks rekent Porsche, dat vanaf 1 augustus geheel onder de vleugels van de Volkswagengroep zal vallen, op een jaargroei van minstens 10 procent. (DPA/KVDA)

Porsche verkocht tijdens de eerste zes maanden van 2012 wereldwijd 69.171 voertuigen, dat is 14 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Alleen al voor de maand juni was er zelfs een toename met 18,9 procent. Toch blijft het bedrijf waakzaam voor de toestand in de eurozone. "We hebben in de eerste jaarhelft onze groeikoers succesvol voortgezet. Maar we kunnen ons niet van de wereldeconomie loskoppelen", verklaarde topman Bernhard Maier. Desondanks rekent Porsche, dat vanaf 1 augustus geheel onder de vleugels van de Volkswagengroep zal vallen, op een jaargroei van minstens 10 procent. (DPA/KVDA)