Alle 160.000 Ethias-klanten, goed voor inlagen van ongeveer 9 miljard euro, krijgen een brief in de bus, waarin de directie van Ethias de commerciële maatregel uitlegt. En de klanten meteen ook de mogelijkheid geeft om uit de First-rekening te stappen. "Iedereen staat klaar om de klanten op te vangen. Ze kunnen vrij kiezen. We zullen hen wel een alternatief levensverzekeringsproduct aanbieden van onze nieuwe partner Integrale", zegt Hans Verstraete, de Vlaamse topman van Ethias.

Bankencrisis

Ooit was de First-rekening heel populair wegens een groot rendement. Door de bankencrisis in 2008 kon Ethias het rendement niet meer opbrengen, want dat geld moest komen van complexe beleggingen die intussen niet meer verkocht raakten. Ethias was bovendien een grote aandeelhouder van Dexia.

Ethias kreeg staatssteun, maar kreeg van Europa opgelegd dat ze de First-spaarrekeningen tegen eind 2013 moest afstoten. Ethias mag van de EU geen eigen levensverzekeringsproducten meer verkopen voor particulieren, maar wel nog optreden als verdeler voor andere spelers. (Belga/TE)

Alle 160.000 Ethias-klanten, goed voor inlagen van ongeveer 9 miljard euro, krijgen een brief in de bus, waarin de directie van Ethias de commerciële maatregel uitlegt. En de klanten meteen ook de mogelijkheid geeft om uit de First-rekening te stappen. "Iedereen staat klaar om de klanten op te vangen. Ze kunnen vrij kiezen. We zullen hen wel een alternatief levensverzekeringsproduct aanbieden van onze nieuwe partner Integrale", zegt Hans Verstraete, de Vlaamse topman van Ethias. Bankencrisis Ooit was de First-rekening heel populair wegens een groot rendement. Door de bankencrisis in 2008 kon Ethias het rendement niet meer opbrengen, want dat geld moest komen van complexe beleggingen die intussen niet meer verkocht raakten. Ethias was bovendien een grote aandeelhouder van Dexia. Ethias kreeg staatssteun, maar kreeg van Europa opgelegd dat ze de First-spaarrekeningen tegen eind 2013 moest afstoten. Ethias mag van de EU geen eigen levensverzekeringsproducten meer verkopen voor particulieren, maar wel nog optreden als verdeler voor andere spelers. (Belga/TE)