Jan Bernard de Slegte, de vroegere eigenaar van de gelijknamige boekhandelketen, heeft de winkels van Polare teruggekocht. Dat heeft Kris Landuyt, de zaakvoerder van De Slegte Wapper Antwerpen, dinsdag aan het persagentschap Belga gemeld.

De Slegte dreigde te verdwijnen na de overname door Procures en de naamswijziging tot Polare. Maar nu keert De Slegte dus terug: de winkels in Antwerpen, Gent, Leuven, Mechelen, Brugge, Aalst en Hasselt blijven hun vertrouwde activiteiten ontplooien en ze gebruiken weer de oude naam, De Slegte. Boekenliefhebbers kunnen er terecht voor de inkoop en verkoop van tweedehandsboeken, studieboeken en voordeelboeken.

"Omdat we nu niet meer van een Nederlands hoofdkantoor en een centraal gestuurde inkoopafdeling afhangen, zullen we wat betreft ramsj- en voordeelboeken sneller kunnen inspelen op de wensen van onze klanten", zegt Kris Landuyt.

Ondertussen is de eerste lading nieuwe ramsj- en voordeelboeken in de winkels gearriveerd, en meer zendingen zijn onderweg. Ook het aanbod nieuwe boeken blijft.

Door het wegvallen van het hoofdkantoor zal het mogelijk nog even duren vooraleer de boekhandels weer op kruissnelheid nieuwe boeken aangeleverd krijgen. Ook online wil De Slegte een rol in het boekenlandschap blijven spelen. (Belga/BO)

Jan Bernard de Slegte, de vroegere eigenaar van de gelijknamige boekhandelketen, heeft de winkels van Polare teruggekocht. Dat heeft Kris Landuyt, de zaakvoerder van De Slegte Wapper Antwerpen, dinsdag aan het persagentschap Belga gemeld. De Slegte dreigde te verdwijnen na de overname door Procures en de naamswijziging tot Polare. Maar nu keert De Slegte dus terug: de winkels in Antwerpen, Gent, Leuven, Mechelen, Brugge, Aalst en Hasselt blijven hun vertrouwde activiteiten ontplooien en ze gebruiken weer de oude naam, De Slegte. Boekenliefhebbers kunnen er terecht voor de inkoop en verkoop van tweedehandsboeken, studieboeken en voordeelboeken. "Omdat we nu niet meer van een Nederlands hoofdkantoor en een centraal gestuurde inkoopafdeling afhangen, zullen we wat betreft ramsj- en voordeelboeken sneller kunnen inspelen op de wensen van onze klanten", zegt Kris Landuyt. Ondertussen is de eerste lading nieuwe ramsj- en voordeelboeken in de winkels gearriveerd, en meer zendingen zijn onderweg. Ook het aanbod nieuwe boeken blijft.Door het wegvallen van het hoofdkantoor zal het mogelijk nog even duren vooraleer de boekhandels weer op kruissnelheid nieuwe boeken aangeleverd krijgen. Ook online wil De Slegte een rol in het boekenlandschap blijven spelen. (Belga/BO)