De drie bedrijven zijn actief in de recyclage van de meest voorkomende kunststoffen. Het gaat daarbij zowel om industrieel afval als om consumentenafval, dat een tweede leven krijgt voor industriële toepassingen.

In de praktijk gaat het om een fusie van Plastimmo en de twee recyclagebedrijven die behoren tot de Groep Van der Perre. "Door de krachten te bundelen staan we commercieel en in productie zoveel sterker", zegt CEO Christophe Dehouck . "We zijn zowel actief in recyclage en productie als op de tradingmarkt, en die combinatie maakt ons uniek."

Het trio is goed voor een gezamenlijke omzet van 25 miljoen euro en een verwerkingscapaciteit van om en bij 30.000 ton.
Plastimmo is een veelbelovende starter dat in 2009 door jurist Christophe Dehouck werd opgericht in Wervik. Raf Van der Perre (Groep Van der Perre), een expert in de sector, stelt zijn expertise volledig ter beschikking van de fusiegroep en blijft ook operationeel actief. Door de integratie ontstaat een middelgrote Belgische speler in dit domein dat vooralsnog gedomineerd wordt door multinationals genre Ravago Plastics.

De nieuwe groep heeft vestigingen in Menen, Houthulst en
Londerzeel. De afzetmarkt bevindt zich in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe combinatie heeft ook een volledig geïntegreerd transportbedrijf (Carotrans) dat het afgedankte materiaal ophaalt en na verwerking levert aan de industrie. De dagelijkse leiding van de fusiegroep zal in handen zijn van het triumviraat Christophe Dehouck-Harald Van Gheluwe-Caroline Van der Perre. (KC)

De drie bedrijven zijn actief in de recyclage van de meest voorkomende kunststoffen. Het gaat daarbij zowel om industrieel afval als om consumentenafval, dat een tweede leven krijgt voor industriële toepassingen. In de praktijk gaat het om een fusie van Plastimmo en de twee recyclagebedrijven die behoren tot de Groep Van der Perre. "Door de krachten te bundelen staan we commercieel en in productie zoveel sterker", zegt CEO Christophe Dehouck . "We zijn zowel actief in recyclage en productie als op de tradingmarkt, en die combinatie maakt ons uniek." Het trio is goed voor een gezamenlijke omzet van 25 miljoen euro en een verwerkingscapaciteit van om en bij 30.000 ton. Plastimmo is een veelbelovende starter dat in 2009 door jurist Christophe Dehouck werd opgericht in Wervik. Raf Van der Perre (Groep Van der Perre), een expert in de sector, stelt zijn expertise volledig ter beschikking van de fusiegroep en blijft ook operationeel actief. Door de integratie ontstaat een middelgrote Belgische speler in dit domein dat vooralsnog gedomineerd wordt door multinationals genre Ravago Plastics. De nieuwe groep heeft vestigingen in Menen, Houthulst en Londerzeel. De afzetmarkt bevindt zich in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe combinatie heeft ook een volledig geïntegreerd transportbedrijf (Carotrans) dat het afgedankte materiaal ophaalt en na verwerking levert aan de industrie. De dagelijkse leiding van de fusiegroep zal in handen zijn van het triumviraat Christophe Dehouck-Harald Van Gheluwe-Caroline Van der Perre. (KC)