De woordvoerder van Air France beweert dat de expansieplannen van lowcostdochter Transavia niet van de onderhandelingstafel zijn geruimd. Hiermee weerlegt de maatschappij de berichten van de Franse staatssecretaris. Hij meldde dat de expansieplannen van Air France definitiet zijn opgeboren.

"Er zijn geen wijzigingen in de onderhandelingen die er op wijzen dat het project ingetrokken is. Het voorstel blijft om een breed overleg op gang te trekken. Een brede dialoog met de sociale partners tegen het eind van dit jaar, zoals de directie maandag voorstelde. Indien de dialoog op de klippen loopt, dan pas worden de plannen voor Transavia Europe opgeborgen", aldus de woordvoerder.

CEO van moederbedrijf Air France-KLM, Alexandre de Juniac liet gisteren reeds weten dat het het bedrijf misschien genoodzaakt is de geplande uitbreiding van dochter Transavia te schrappen omdat een oplossing voor de staking uitblijft.

De piloten hebben zich tegen het project gekant omdat zij vrezen dat de plannen van Air France ten koste zullen gaan van de arbeidsvoorwaarden.De staking is vandaag de tiende dag in gegaan.

De vliegtuigmaatschappij wil met Transavia Europa beter concurreren tegen prijsvechters als Ryanair en easyJet. Dat zou moeten gebeuren vanaf nieuwe bases buiten Nederland en Frankrijk. Tegelijkertijd zouden verliesgevende activiteiten, zoals de binnenlandse en Europese vluchten van Air France, verder gesaneerd worden. (Belga/NS)

De woordvoerder van Air France beweert dat de expansieplannen van lowcostdochter Transavia niet van de onderhandelingstafel zijn geruimd. Hiermee weerlegt de maatschappij de berichten van de Franse staatssecretaris. Hij meldde dat de expansieplannen van Air France definitiet zijn opgeboren."Er zijn geen wijzigingen in de onderhandelingen die er op wijzen dat het project ingetrokken is. Het voorstel blijft om een breed overleg op gang te trekken. Een brede dialoog met de sociale partners tegen het eind van dit jaar, zoals de directie maandag voorstelde. Indien de dialoog op de klippen loopt, dan pas worden de plannen voor Transavia Europe opgeborgen", aldus de woordvoerder.CEO van moederbedrijf Air France-KLM, Alexandre de Juniac liet gisteren reeds weten dat het het bedrijf misschien genoodzaakt is de geplande uitbreiding van dochter Transavia te schrappen omdat een oplossing voor de staking uitblijft.De piloten hebben zich tegen het project gekant omdat zij vrezen dat de plannen van Air France ten koste zullen gaan van de arbeidsvoorwaarden.De staking is vandaag de tiende dag in gegaan. De vliegtuigmaatschappij wil met Transavia Europa beter concurreren tegen prijsvechters als Ryanair en easyJet. Dat zou moeten gebeuren vanaf nieuwe bases buiten Nederland en Frankrijk. Tegelijkertijd zouden verliesgevende activiteiten, zoals de binnenlandse en Europese vluchten van Air France, verder gesaneerd worden. (Belga/NS)