Aan de overname is een bedrag van 22,5 miljoen euro gekoppeld, blijkt uit een persbericht.

Door de overname wordt het marktaandeel van de online maaltijdleverancier in de Benelux verder uitgebreid, in lijn met de strategie, zo luidt het.

Takeaway.com werd in 2000 opgericht door de Nederlandse ondernemer Jitse Groen en is actief in tien landen in Europa en in Vietnam.

Pizza.be en Just Eat bieden dezelfde dienst aan: via hun internetplatform kan men maaltijden van restaurants thuis laten leveren.

"Klanten krijgen nu een grotere keuze aan restaurants en die laatste hebben dan weer toegang tot een groter publiek voor hun maaltijden", staat er in het persbericht. De overgenomen activiteit zal worden samengevoegd tot één bedrijf.

De combinatie zal in Nederland en België maandelijks ongeveer 2 miljoen bestellingen verwerken, aldus Groen.

De overnamesom wordt voor 80 procent uitbetaald in cash bij afronding van de transactie en 20 procent zal na zes maanden worden overgemaakt, als aan bepaalde verplichtingen is voldaan. (Belga/BO)

Aan de overname is een bedrag van 22,5 miljoen euro gekoppeld, blijkt uit een persbericht.Door de overname wordt het marktaandeel van de online maaltijdleverancier in de Benelux verder uitgebreid, in lijn met de strategie, zo luidt het. Takeaway.com werd in 2000 opgericht door de Nederlandse ondernemer Jitse Groen en is actief in tien landen in Europa en in Vietnam. Pizza.be en Just Eat bieden dezelfde dienst aan: via hun internetplatform kan men maaltijden van restaurants thuis laten leveren. "Klanten krijgen nu een grotere keuze aan restaurants en die laatste hebben dan weer toegang tot een groter publiek voor hun maaltijden", staat er in het persbericht. De overgenomen activiteit zal worden samengevoegd tot één bedrijf. De combinatie zal in Nederland en België maandelijks ongeveer 2 miljoen bestellingen verwerken, aldus Groen. De overnamesom wordt voor 80 procent uitbetaald in cash bij afronding van de transactie en 20 procent zal na zes maanden worden overgemaakt, als aan bepaalde verplichtingen is voldaan. (Belga/BO)